Zviedru “Saab” atgriežas kā ķīniešu elektromobilis NEVS

7.jūnijā Ķīnā notiks elektriskās piedziņas sedana NEVS prezentācija. Jau kaut kur agrāk redzētais automobilis ir savulaik ražotais “Saab 9-3”, kas jauno īpašnieku rokās nomainījis ne tikai nosaukumu, bet arī tehnisko pildījumu.

Tagad Ķīnas un Japānas konsorcijam “National Electric Vehicle Sweden AB” (NEVS) piederošais uzņēmums ražos elektriskās piedziņas sedanu ar gaitas rezervi 300 km, taču tam netiks izmantots nedz “Saab” nosaukums, nedz arī emblēma.

NEVS elektromobilis tiks ražots Ķīnā un pirmajiem 150 000 eksemplāru jau atrasts pircējs – Ķīnas kompānija “Panda New Energy”, kas nodarbojas ar elektromobiļu nomu un līzingu. .

No “Saab 9-3” (1998-2014) NEVS elektromobilis atšķiras ar nedaudz savādāku aerodinamiskā aprīkojuma noformējumu, kā arī radiatora resti, kuru vairs negrezno Saab emblēma.

Ja neskaita to, ka jaunā elektromobiļa maksimālais ātrums ir 140 km/h, tad cita tehniskā informācija šobrīd nav pieejama.

“Saab” 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu un 2012.gadā to iegādājās NEVS, kas tika izveidots “Saab” aktīvu pārņemšanai.

NEVS elektromobilis Foto: Ekrānšāviņš no motor.ru

Saab 9-3

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.