Nosauc modeļus, kas visātrāk nonāk lietoto auto tirgū

Amerikāņu auto tirgus izpētes organizācija iSeeCars nosaukusi modeļus, kas pēc to iegādes jau pirmajā ekspluatācijas gadā nonāk lietoto automašīnu tirgū.

ekspluatācijas gadā nonāk lietoto automašīnu tirgū.

Eksperti izanalizējuši vairāk nekā 24 miljonu jaunu auto pārdošanas gadījumu (2015.-2017.modeļu gads) par 2015. un 2016.gadu. Izmantojot VIN kodu, tika noskaidroti eksemplāri, kas lietoto spēkratu tirgū nonāca 4-12 mēnešus pēc to pirmās iegādes.

No šī saraksta tika izslēgti automobiļi ar ļoti lielu un izteikti mazu noskrējienu, kā arī auto modeļi ar pārdoto eksemplāru skaitu mazāku par 50 tūkstošiem.

Pētījums parādīja, ka visātrāk tirgū atgriežas BMW 3.sērijas mašīnas – astoņi procenti no kopējā skaita, kas lietoto spēkratu tirgū realizēti jau pirmajā ekspluatācijas gadā. Zīmīgi, ka sarakstā iekļuvuši vēl trīs BMW un divi Mercedes modeļi.

Lielo Premium automobiļu skaitu reitinga autori skaidro ar to, ka šo marku dīleri tos iepērk, lai izmantotu kā maiņas auto, ko pēc gada ekspluatācijas šādā statusā laiž tirgū kā lietotus, turklāt bieži vien labā tehniskā stāvoklī.

Vēl viens iemesls, kādēļ īpašnieki cenšas atbrīvoties no Premium auto, ir pircēja vilšanās. iSeeCars apkopotā statistika liecina, ka lielākā daļa no pārdotajiem 3.sērijas BMW bijuši salīdzinoši vienkāršās komplektācijās un, visticamāk, pirmie Premium klases automobiļi saviem īpašniekiem, kas sava vienkāršotā izpildījuma dēļ nav atstājuši uz pircēju pienācīgu iespaidu.  

11 visbiežāk pārdotie auto modeļi to pirmajā ekspluatācijas gadā:

Modelis                                        % no kopējā skaita

1.BMW 3.sērija                               8,0

2.BMW 5.sērija                               7,1

3.Mercedes C-klase                         6,1

4.Nissan Versa Note                        4,0

5.Dodge Dart                                   3,9

6.BMW X3                                        3,9

7.BMW 4.sērija                                3,9

8.Mercedes E-klase                         3,9

9.Chrysler 200                                  3,8

10.Subaru WRX                                3,3

11.Nissan Versa                               3,2

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.