Krievu “Prezidenta auto” projekts aicina palīgā indiešus

Krievijas politiskās elites autoparka “Kortež” (“Кортеж”) projekta vadītāji vērsušies pie Indijas “Tata Motors” (viņiem pieder arī “Land Rover/Jaguar”), aicinot uz sadarbību.

Kaimiņvalsts mediji, atsaucoties uz Krievijas tirdzniecības un rūpniecības ministra Manturova sniegto informāciju vēsta, ka “Kortež” projekta vadītāji piedāvājuši Indijas koncernam sadarboties, kas pozitīvas atbildes gadījumā ļautu ražot automobiļus uz vienotas platformas.

Ministrs atzīmējis, ka šobrīd šis jautājums tiek apspriests un piebildis, ka “kopumā “Kortež” projekts virzās saskaņā ar grafiku” un gada beigās pirmā automobiļu partija (sedans, limuzīns un minivens) ieradīsies speciālās nozīmes garāžā. Savukārt šo transportlīdzekļu masveida ražošanai vajadzētu sākties 2018.gada otrajā pusē.

Kā tika ziņots agrāk, minētajiem trim īpašās nozīmes transportlīdzekļiem pievienosies arī apvidus auto. Zināms, ka “Kortež” automobiļi pārbaudīti drošības triecientestos, bet 2016.gada Maskavas autoizstādē nodemonstrēts prezidenta limuzīna motora prototips – 860 Zs jaudīgs 12-cilindru agregāts ar četrām turbīnām.

Pirmos “Kortež” projekta sērijveida automobiļus plašākai publikai parādīs 2018.gada maijā, prezidenta inaugurācijas procesa ietvaros.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.