“Toyota” parāda auto konceptu ar mākslīgo intelektu (+ foto)

Pašlaik notiekošajā Lasvegasas CES elektronikas izstādē “Toyota” demonstrē konceptuālo modeli “Concept-i”, kas komplektēts ar mākslīgā intelekta sistēmu “Yui”.

Konceptam ir neparasts dizains, kas radīts “Calty Design Research Toyota” uzņēmumā un par “Yui” nodēvētā mākslīgā intelekta sistēma, kas dažādā veidā cenšas pakalpot un izdabāt vadītājam.

“Yui” prot patstāvīgi mainīties un pieskaņoties vadītāja ieradumiem. Piemēram, sistēma var atcerēties agrāk izmantotos maršrutus, apmaksāt stāvvietu vai izvēlēties vēl ērtāku piebraukšanas variantu. Yui uzmana vadītāja veselības stāvoklim un pamana garastāvokļa izmaiņas.

Konceptam nav mērinstrumentu paneļa un visa vajadzīgā informācija tiek projicēta uz vējstikla, savukārt ar speciālu paneļu palīdzību tas var nodot īsus paziņojumus citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, brīdinot par avāriju vai bīstamu ceļa posmu. Tas dara arī ikdienišķīgākas lietas, piemēram, noregulē salona apgaismojumu, vadoties no paša saprašanas par vadītāja tā brīža noskaņojumu. Tālāk vadītājam tiek piedāvāts vadīt automašīnu pašam vai izmantot autopilota sistēmu.

Ja vadītājs izvēlas pirmo variantu, “Yui” aktivizē elektroniskos palīgus, kas maksimāli atvieglo vadīšanas procesu.

Zināms, ka nākamajos gados “Toyota” mākslīgā intelekta sistēmu izstrādāšanā un pilnveidošanā ieguldīs aptuveni vienu miljardu dolāru, izveidojot atsevišķu uzņēmumu ar pieraksta vietu Silīcija ielejā, ASV.

Foto: Ekrānšāviņš no autonews.ru

Foto: ekrānšāviņš no twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.