“Mitsubishi” sola “Nissan Juke” konkurentu; pirmais iznāciens 2017.gada martā

Japānas autobūves kompānija “Mitsubishi” izgatavojusi kompaktu krosoveru, kas tirgū konkurēs ar “Nissan Qashqai”. Jaunā modeļa debija paredzēta Ženēvas autoizstādē, 2017.gada pavasarī.

Kompaktais ģimenes krosovers būs nedaudz lielāks un ietilpīgāks par “ASX”, taču mazāks par “Outlander”. Abi pieminētie “Mitsubishi” modeļi nav sevišķi veiksmīgi – “ASX” tiek kritizēts par saspiesto salonu, turklāt nu jau ir morāli novecojis, bet lielais “Outlander” Eiropā nekad nav bijis pieprasītāko modeļu vidū. “Mitsubishi” cer, ka situācija mainīsies līdz ar jauno modeli, kas būs pilnvērtīgs kompaktās klases pārstāvis un pievienosies segmentam, ko savulaik aizsāka Nissan Juke. Interesanti, ka “Mitsubishi” koncepta dizainu veidojis bijušais “Nissan” dizaineris Cunehiro Kunimoto – tas pats speciālists, kurš savulaik strādājis arī pie “Juke” projekta.

“Mitsubishi” koncepta garums ir 4,49 m. Tas ir 1,89 m plats un 1,62 m augsts. Automobilis veidots pēc līdzības ar 2013.gada “Mitsubishi XR-PHEV” konceptu, bet divdaļīgā radiatora reste, kas vizuāli saplūst vienotā elementā, nākotnē tiks izmantota kā visu topošo markas krosoveru pazīšanās zīme.

Atgādināsim, ka koncepts “Mitsubishi XR-PHEV” bija aprīkots ar 160 Zs jaudīgu hibrīda iekārtu un priekšējo riteņu piedziņu. Sērijveida modelim gan paredzēti vien benzīna un dīzeļa dzinēji, toties būs arī pilnpiedziņas versijas un jauns kompakts turbo motors. Transmisiju izvēlē: mehāniskā kārba, variators un astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārbu, ko montēs pilnpiedziņas variantam. 

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.