“Pagani” rodsters gaidāms pavasarī

Ekskluzīvo varenauto ražotājs Pagani iepriecinājis markas fanus ar solījumu, ka šogad tie saņems jaunu modeli – “Huayra” rodsteri, kas savu pirmo uznācienu plašākas publikas priekšā piedzīvos marta sākumā, kad darbu sāks ikgadējā Ženēvas autoizstāde.

“Pagani Huayra” kupeja tiek ražota kopš 2011.gada, taču tikai sešus gadus vēlāk saimi papildinās jauns pārstāvis – Huayra rodsters, kas tāpat kā kupeja, tiks saražots ierobežotā daudzumā.

Pagaidām par jauno modeli zināms vien tas, ka motortelpā tam iebūvēs 6,0 litru V12 motoru no “Mercedes-AMG”. Jaudīgākajā “Huayra” versijā “BC” tas attīsta 800 Zs un 1100 Nm, bet bāzes versijā – 730 Zs un 1000 Nm, kas ir pietiekami, lai 1350 kg smagā kupeja 100 km/h varētu sasniegt 3,3 sekundēs.

“Huayra” rodsters saņems noņemamu oglekļa šķiedras jumtu un būs līdzīgs gabarītos ar “Huayra” kupeju (garums-4,60 m, platums-2,04 m, augstums-1,17 m).

Zināms, ka jaunais varenauto jau parādīts ierobežotam klientu lokam, taču pārējiem nāksies pagaidīt līdz marta sākumam. Automašīnas cena pārsniegs 1 miljonu eiro, bet plānoto eksemplāru skaitu kompānija neatklāj.

 

 

Foto: Facebook.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.