Dienvidkoreja gatavojas noteikt “Porsche”, BMW un “Nissan” automašīnu tirdzniecības aizliegumu valstī

Dienvidkoreja varētu aizliegt autobūves uzņēmumu “Porsche”, BMW un “Nissan” atsevišķu modeļu tirdzniecību valstī un piemērot kompānijām naudassodu 6,5 miljardu vonu (5,2 miljonu eiro) apmērā saistībā ar izmeklēšanu attiecībā uz automobiļu kaitīgo izmešu dokumentāciju.

Dienvidkoreja izmeklēšanu saistībā ar vides aizsardzības atbilstības sertifikāciju importētām mašīnām sāka pēc tam, kad Vācijas “Volkswagen” pērn septembrī atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Dienvidkorejas valdība otrdien paziņoja, ka tā atklājusi sertifikācijas neatbilstības desmit valstī pārdotiem modeļiem – diviem “Nissan”, vienam BMW un septiņiem “Porsche” modeļiem -, un autoražotājiem gatavojas piemērot naudassodu, kas kopumā sasniegs 6,5 miljardus vonu.

“Mēs ļausim “Nissan” un BMW paskaidrot savu nostāju lietas izskatīšanā un iesniegt likumīgu sūdzību, ja tiks apstiprinātas neatbilstības,” norāda Dienvidkorejas Vides ministrijas pārstāvis.

Tikmēr “Porsche” jau atzinusi neatbilstības sertifikācijas dokumentos un pārtraukusi valstī pārdot četrus no septiņiem ietekmētajiem modeļiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.