Volkswagen Arteon ar pusautomātisko braukšanas sistēmu

Britu medijiem izdevies uzzināt vairāk par Volkswagen topošo flagmani Arteon, kura pirmie skiču zīmējumi vakar nonāca internetā. Arteon saņems digitālo mērinstrumentu paneli un sistēmu, kasļaus braukt pusautomātiskā režīmā.

Jaunais „kupejveida sedans” tiks ražots uz MQB platformas un Volkswagen modeļu piedāvājumā nostāsies pakāpi augstāk par vidējās klases Passat, kā galveno konkurentu tirgū izvēloties BMW 4.sērijas Gran Coupe.

Automašīna būs aptuveni 50 mm garāka par Passat, bet bagāžas nodalījuma tilpums sasniegs 1700 litrus. Volkswagen sola komfortablu pārvietošanos arī aizmugures pasažieriem, kuriem būšot „pietiekami vietas gan kāju zonā, gan arī virs galvas”.

Dzinēji tiks aizgūti no Passat, ieskaitot 280 Zs jaudīgo divlitru turbo agregātu. Motori strādās pārī ar pilnīgi jaunu septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu, bet dažas Arteon versijas, piemēram, visjaudīgāko, varēs komplektēt ar pilnpiedziņu.  

Arteon paredzēts digitālais mērinstrumentu panelis, trīsdimensiju diožu lukturi, jaunās paaudzes kruīzkontrole, kas kopā ar palīgsistēmām spēs paātrināt un nobremzēt automobili, kā noturēt to savā joslā, nodrošinot daļēji autonomu braukšanas režīmu. 

 

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.