Zviedru varenauto “Koenigsegg One:1” pārdots par 10 miljoniem

Viens no tikai septiņiem uzbūvētajiem zviedru varenauto “Koenigsegg One:1” ASV ticis pārdots par desmit miljoniem dolāru, ka sir aptuveni piecas reizes vairāk par tā sākotnējo cenu.

“Koenigsegg One:1” pasaulē tika laists 2014.gadā. Automašīnas nosaukums apzīmē jaudas attiecību pret masu – viens zirgspēks uz vienu kilogramu. “Koenigsegg One:1” aprīkots ar piecu litru astoņu cilindru motoru, kas strādā pārī ar septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu. Automašīnas jauda ir 1341 Zs, bet masa – 1341 kg.

“Koenigsegg One:1” pieder vairāki rekordi. Zviedru varenauto skaitās ātrākais sērijveida automobilis Spā un Suzukas trasēs, ātrākais paātrinājuma un bremzēšanas disciplīnā 0-300-0 km/h, patērējot tam 17,95 sekundes, kā arī divu kilometru distancē spējis paātrināties līdz 386 km/h.

“One:1” pretendē arī uz Nirburgringas trases lauriem, taču šis mērķis pagaidām atlikts nopietnās avārijas dēļ, kurā “Koenigsegg” supermašīna iekļuva jūlijā, mēģinot izbraukt minēto sacīkšu trasi lielā ātrumā – miljonus vērtais varenauto vienā no virāžām aizbrauca taisni, atsitās pret trases nožogojumu un, apmetot vairākus kūleņus, iegāzās pļavā. Vēlāk izrādījās, ka avārija notika ABS sensora defekta dēļ, kā rezultātā bremzēšanas laikā nobloķējās automašīnas priekšējie riteņi.

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.