Prezentēta krosovera Mazda CX-5 jaunā paaudze (+ foto)

Japānas autobūves kompānija Mazda Losandželosas motoršovā atklājusi jaunās krosovera CX-5 jaunās paaudzes modeli, kas nākamā gada pavasarī kļūs pieejams arī pircējiem mūsu kontinentā.

Savā otrajā paaudzē Mazda CX-5 gabarītus tikpat kā nav mainījis – garums un platums palicis tāds pats, vien augstumā zaudēti 2 cm, bet “špūre” pieaugusi par 1 cm. Jau pamanāmāks ir priekšējo statņu novietojums, kas salīdzinot ar pirmās paaudzes modeli pārbīdīti 4,3 cm tālāk uz aizmuguri. Šāds risinājums ne vien uzlabojis redzamību vadītājam, bet kopā ar pārveidoto priekšpusi, kā arī garākajiem un šaurākajiem galvenajiem starmešiem, piedevis CX-5 vairāk sportiskums un pozitīvas agresijas.

Jaunā modeļa bagāžas nodalījums kļuvis par 5 litriem ietilpīgāks (tagad 505 l), bet viduskonsole salonā novietota augstāk, līdz ar to manuālās kārbas ātrumu pārslēgs pacēlies par 4 cm, bet automātam – pat par 6 cm. Priekšējais panelis ir pilnībā pārveidots – tagad tas ir plakanāks, komplektēts ar trīsdimensiju ventilācijas un apsildes sistēmas izvadiem hroma ietvaros un 7 collu multimediju sistēmas displeju. Iebūvēti jauni sēdekļi, klimatkontroles vadības bloks un multifunkciju stūre, kas aizgūta no modernizētās Mazda3.

Mazda CX-5 var komplektēt ar G-Vectoring Control smaguma spēka vektorēšanas kontroles sistēmu, kas uzlabo automobiļa vadāmību, 10 skaļruņu Bose audio sistēmu, kurai ir ārējo trokšņu nomākšanas funkcija, adaptīvo kruīzkontroli, kas palīdzēs vadītājam saglabāt drošu atstatumu līdz pat pilnīgai kustības pārtraukšanai, projekcijas displeju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu utt.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.