“I-Pace” – pirmais “Jaguar” ar elektrību; pārdošanas starts 2018.gadā

Losandželosas motoršovā savu pirmo iznācienu piedzīvojis krosovers “Jaguar I-Pace” – pirmais britu kompānijas modelis ar elektrisko piedziņu.

ASV tiek izrādīta “I-Pace” koncepta versija, taču sērijveida modelis tiek solīts jau nākamgad, bet tirdzniecības starts – gadu vēlāk.

Elektriskā krosovera pamatā ir jauna platforma ar alumīnija rāmī iebūvētu 90 kilovatstundu litija jonu akumulatoru bloku pie kura stiprinās krosovera “F-Pace” piekare. Pilnpiedziņas automobili dzinējspēks ir divi elektromotori ar kopējo jaudu 400 Zs un 700 Nm.

Ražotājs atklāj, ka līdz simtam elektriskais „kaķis” paātrinās aptuveni četrās sekundēs, bet strāvas krājumu pietiks aptuveni 500 kilometriem. Lai atjaunotu enerģijas krājumus līdz 80% apmēram ar speciālas iekārtas palīdzību, vajadzēs aptuveni 1,5 stundas.

Četrvietīgajam krosoveram ir divi bagāžnieki ar 530 litru ietilpību aizmugurē un ar 128 litru tilpumu priekšā, ciparu mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 12 collu ekrānu, kā arī skārienjutīgi funkciju pārvaldes paneļi uz stūres rata.

“Jaguar” atzīmējis, ka sērijveida versija no ASV parādītā “I-Pace” koncepta atšķirsies minimāli. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.