Kravas pārvadātāji grēko neievērojot darba un atpūtas laika režīma noteikumus

Trešdien, 9.novembrī, Valsts policijas Autopārvadātāju uzraudzības nodaļas darbinieki Rīgas reģionā rīkoja reidu, kura laikā tika veiktas kravas un pasažieru pārvadājumu kontroles. Kopumā par dažāda veida pārkāpumiem noformēti 28 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Viens no būtiskākajiem konstatētajiem pārkāpumiem – darba un atpūtas laika noteikumu neievērošana, kas var būtiski apdraudēt ceļu satiksmes drošību.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Autopārvadājumu uzraudzības nodaļas darbinieki reida laikā vairāk nekā trešdaļai no pārbaudītajiem šoferiem konstatēja pārkāpumus. Kopumā reida laikā pārbaudītas 80 kravas automašīnas un viens autobuss, kopumā konstatēti 28 pārkāpumi, starp kuriem viens no būtiskākajiem konstatētajiem pārkāpumiem ir darba un atpūtas laika režīma neievērošana. Tāpat deviņos gadījumos konstatēts, ka autoceļu lietošanas nodeva nav apmaksāta.

Vērtējot reidā biežāk fiksētos pārkāpumus, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzsver: “Ir svarīgi, lai transportlīdzekļa vadītāji būtu atpūtušies un nepārkāptu darba un atpūtas režīmu un nogurums nebūtu par iemeslu traģēdijai.  Ja autovadītājs pie stūres aizmieg, tad sekas var būt ļoti smagas vai pat letālas. Pēc apkopotajiem rezultātiem nākas secināt, ka vairākos gadījumos šoferi ir pārkāpuši darba un atpūtas laika noteikumus. Šādi pārkāpumi var būtiski apdraudēt satiksmes drošību.”

Tāpat reida laikā fiksēti arī tādi pārkāpumi, kā noteikumu neievērošanu attiecībā uz autopārvadājumu veikšanai nepieciešamajiem dokumentiem, transportlīdzekļa vadītājam nav veikta medicīniskā pārbaude. Tāpat fiksēta transportlīdzekļa vadīšana, ja ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, kā arī sastādīti divi protokoli par transportlīdzekļa reģistrēšanas noteikumu neievērošanu.

 

 

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.