Prezentēts “Volkswagen Atlas” – septiņvietīgais krosovers ASV tirgum (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen atklājusi jauno krosoveru Atlas, kas izstrādāts uzsvaru liekot uz ASV tirgu.

VW Atlas pamatā ir MQB modulārā platforma, ko izmanto arī VW Tiguan un oktobra sākumā prezentētajam čehu Škoda Kodiaq.  Neraugoties uz radniecību ar jau tikko minētajiem Eiropas modeļiem, aizokeāna folksvāgens tomēr ir krietni savādāks. Tas ne vien izskatās krietni lielāks, bet arī ir, septiņvietīgo Škoda Kodiaq (4697 mm) garumā pārspējot par vairāk nekā 30 mm. Atlas garums pārsniedz piecus metrus, kas ļaus tam sacensties ar galvenajiem konkurentiem Ziemeļamerikas tirgū – Ford Explorer un Toyota Highlander.

Trešā sēdekļu rinda vajadzības gadījumā ir “nogremdējama grīdā”, pasažieru ērtībām tā aprīkota ar 12V pieslēgvietu un glāžu turētājiem, savukārt nokļūšanu pašā aizmugurē atvieglos otrās rindas atsevišķi nolokāmie un pārbīdāmie sēdekļi.

Zināms, ka motoru klāstā pagaidām iekļauti divi agregāti: 2 litru turbo „četrinieks” ar 238 Zs jaudu un 3,6 litru atmosfēriskais VR6 dzinējs, kas attīsta 280 Zs. Abi motori strādā komplektā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Krosovera bāzes versijai būs priekšējo riteņu piedziņa, bet pilnpiedziņa ar piektās paaudzes Haldex sajūgu būs pieejama vienīgi kombinācijā ar sešcilindru motoru.

VW Atlas jau bāzes versijā būs aprīkots ar diožu lukturiem priekšā (aizmugurē par piemaksu) un multimediju sistēmu ar 10,1 skārienjutīgu collu ekrānu. Par piemaksu var izvēlēties 12,3 collu ciparu mērinstrumentu paneli kā jaunajam VW Passat. Car-Net nodrošina pieeju internetam, Mirrorlink, Apple CarPlay un Android Auto – viedtālruņa saturu un funkcijas automašīnas multimediju sistēmā. Augstvērtīgas skaņas cienītājiem tiek piedāvāta 480w Fender audio iekārta.

Atkarībā no versijas krosovers būs komplektēts ar automātisko parkošanās palīgsistēmu, adaptīvo kruīzkontroli, aklās zonas palīgsistēmu, joslas uzturēšanas palīgu un automātiskās bremzēšanas sistēmu.

VW Atlas tiks ražots ASV un pārdošanā nonāks 2017.gada pavasarī. Savukārt Krievijas un Tuvo Austrumu tirgū Atlas kļūs pieejams 2017.gada beigās.

Vācu Auto-Motor-Und-Sport.de prognozē, ka ASV tirgū bāzes modelis varētu maksāt aptuveni 30 000 dolāru, kamēr vislabāk aprīkotā modifikācija ar sešcilindru motoru – nedaudz virs $ 50 000. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.