Elektriskā “Dacīte” var nobraukt tikpat, cik Tesla

Rumānijas “Prime Motors” nodemonstrējusi “Dacia Logan” elektrisko modifikāciju, kas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem spēj nobraukt aptuveni 500 km – tikpat, cik “Tesla Model S” visjaudīgākā versija.

Rumāņu elektromobilim sagatavoti vairāki litija-jonu akumulatoru bloku varianti ar 11, 22 un 45 kilovatstundu ietilpību, kas elektriskajai “Dacītei” ļaus nobraukt attiecīgi 125, 250 un 500 km.

No vietas līdz simtam šāds elektromobilis var paātrināties deviņās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 160 km/h. Strāvas krājumu atjaunošana ar speciālas uzlādes ierīces palīdzību notikšot 20 minūšu laikā, bet pats interesantākais ir cena – “Prime Motors” norādījis, ka atkarībā no versijas viņu izstrādātais elektromobilis maksās attiecīgi 15, 18 un 26 tūkstošus eiro, kas ņemot vērā valsts noteikto subsīdiju apmēru jauna elektromobiļa iegādei, pārvērtīsies par 9, 12 un 20 tūkstošiem eiro.

Atgādināsim, ka tikai pirms dažām nedēļām Parīzes autoizstādē debitēja “Dacia Logan” otrās paaudzes modernizētais modelis, kas atšķiras ar jauna dizaina bamperiem, radiatora resti un galvenajiem lukturiem, kuros integrētas vertikālas diožu dienas gaitas gaismu virtenītes.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.