“Honda” piesaka krosovera “CR-V” jauno paaudzi

Japānas autobūves kompānija “Honda” prezentējusi krosovera “CR-V” piektās paaudzes modeli, kas paredzēts Ziemeļamerikas tirgum. Modeļa oficiālā pirmizrāde paredzēta novembra sākumā, Losandželosas motoršovā.

Jaunais “CR-V” kļuvis plašāks – riteņu bāze pastiepusies par 41 mm līdz 2261 mm, bet brīvā zona pie aizmugures pasažieru kājām palielinājusies par 53 mm. Automobiļa eksterjers un interjers veidots pēc līdzības ar “Civic” jaunās paaudzes modeli. Tagad tas pieejams ar diožu galvenajiem lukturiem un  jaunākās paaudzes multimediju kompleksu, kuram ir septiņu collu skārienjutīgs ekrāns un “Apple CarPlay” un “Android Auto” atbalsts.

Elektronisko palīgsistēmu sarakstā būs automātiskās bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, joslas uzturēšanas palīgs un adaptīvā kruīzkontrole.

Motoru izvēlē pirmoreiz iekļauts turbo agregāts. Tas ir 1,5 litru četru cilindru motors no “Civic” krājumiem, kas šajā gadījumā attīsta 190 Zs (243 Nm) – par 15 Zs vairāk nekā hečbekam.  

Joprojām pieejams arī 2,4 litru atmosfēriskais dzinējs ar 184 Zs (244 Nm). Abi agregāti strādā pārī ar variatora transmisiju.

Pircējs varēs izvēlēties lētāko “CR-V” variantu ar priekšējo riteņu piedziņu vai dārgāko pilnpiedziņas modifikāciju. Tirdzniecības starts Ziemeļamerikas tirgum tiks dots 2017.gada sākumā.

Eiropiešiem jau tradicionāli būs jāpagaida ilgāk – līdz 2017.gada pavasarim, kad Ženēvas autoizstādē notiks Eiropas versijas pirmizrāde.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.