“Audi” pārtrauc elektriskā superauto “R8 e-tron” ražošanu

Kļuvis zināms, ka Vācijas autobūves kompānija “Audi” pārtraukusi superauto “R8” elektriskās modifikācijas “e-tron” ražošana. Lēmums pieņemts tikai pusotru gadu pēc modeļa starta.

Britu mediji, atsaucoties uz saviem ziņu avotiem vēsta, ka “Audi R8 e-tron” ražošana tiek pārtraukta tikai pusotru gadu pēc modeļa starta. Iemesls – aptuveni miljonu eiro vērtā elektriskā supermašīna nav pietiekoši pieprasīta.

“R8 e-tron” oficiālā pirmizrāde notika 2015.gada Ženēvas autoizstādē reizē ar “R8” benzīna modifikāciju. Divus mēnešus vēlāk Šanhajas CES elektronikas izstādē tika nodemonstrēta eksperimentālā e-tron versija ar “Piloted Driving Concept” autonomās braukšanas sistēmu.

“R8 e-tron” piegādes klientiem sākās 2016.gada sākumā un tiek uzskatīts, ka pusotra gada laikā “Audi” varētu būt izgatavojis aptuveni 100 (kompānija par uzbūvēto auto skaitu klusē) elektriskās supermašīnas eksemplāru.

“R8 e-tron” ir komplektēts ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 462 ZS. 100 km/h “Audi” varenauto sasniedz 3,9 sekundēs, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt 450 km.

 

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.