“Honda” izprintē mini kravas furgoniņu

Japānas autoražotājs “Honda” sadarbībā ar vēl vienu japāņu kompāniju “Kabuki” radījis nelielu kravas elektromobili, kura konstrukcijas detaļu lielākā daļa izgatavotas ar 3D printera palīdzību.

Pēc izmēriem Honda elektromobilis identisks “Renault Twizy”. Mini furgoniņam ir viena sēdvieta un kravas telpa, kurai piekļūst no aizmugures, atverot divdaļīgu bortu. Šāds transportlīdzeklis varētu būt noderīgs dažādās sfērās, piemēram, pasta paku vai sūtījumu izvadāšanā, picu piegādē utt.

Automobiļa tehniskie dati nav zināmi, “Honda” vien norādījusi, ka detaļu printēšana ievērojami samazina ražošanas izmaksas un automobiļa samontēšanas laiku. Ražotājs uzskata, ka nākotnē šī metode būs ideāli piemērota masveida produkcijas ražošanai.

“Honda” 3D printeri automobiļu ražošanā izmanto pirmoreiz, taču nelielā amerikāņu kompānija “Local Motors” jau 2014.gadā parādīja, kā izskatās automobilis, kas samontēts no izprintētām detaļām. Amerikāņu projektam bija izprintēta virsbūve, sēdekļi un interjera detaļas, bet elektromotors, piekare un riepas ar diskiem tika aizgūtas no cita automobiļa.    

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.