No 2030.gada Vācija varētu atteikties no benzīna un dīzeļa motoriem

No 2030.gada Vācijā varēs piereģistrēt vienīgi automašīnas ar videi draudzīgiem dzinējiem, pilnībā atsakoties no konvencionālajiem benzīna un dīzeļa motoriem.

Atsaucoties uz Spiegel.de informāciju mediji vēsta, ka līdz 2050.gadam Vācija plāno kaitīgo oglekļa dioksīda izmešu daudzumu atmosfērā samazināt par 80-95 procentiem.  Šobrīd gandrīz piektdaļu no kaitīgo izmešu daudzumu rada transports, tādēļ šajā sfērā Vācija plāno īpaši stingrus pasākumus, no 2030.gada pilnībā izslēdzot no aprites iekšdedzes dzinējus.

Lai stimulētu iedzīvotājus pāreju uz videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu, Vācijas valdība subsidē elektrisko un hibrīda automobiļu iegādi līdzīgi kā to dara Ķīna, Francija un Norvēģija, tādejādi cerot šāda transporta daudzumu līdz 2020.gadam palielināt līdz 500 000 vienību.

Tiesa gan, kā atzīst jau pieminētais izdevums Spiegel, pagaidām valdības ieviestās programmas devušas visai pieticīgus rezultātus – uz 2016.gada janvārī valstī bija reģistrēti 130 000 hibrīda un 25 000 elektriskās piedziņas spēkratu, kamēr benzīna un dīzeļa automobiļu skaits sasniedza attiecīgi 30 un 14,5 miljonus vienību.

Vācija nav vienīgā valsts Eiropā, kas plāno atteikties no automobiļiem ar benzīna un dīzeļa dzinējiem – jau līdz 2025.gadam to centīsies paveikt Norvēģija un Nīderlande. Līdzīgi plāni ir arī Francijai.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.