Google pašbraucošais auto iekļūst avārijā

Google pašbraucošā auto prototips pagājušajā piektdienā piedzīvojis avāriju, saduroties ar transportlīdzekli, kas šķērsojis krustojumu pie aizliedzošā signāla.

Google Lexus RX testu prototips iekļuvis satiksmes negadījumā Mauntinvjū pilsētiņā, Kalifornijā (ASV), saduroties ar minivenu, kas šķērsojis krustojumu pie aizliedzošā signāla.

Google pārstāvis apstiprinājis, ka brīdī, kad notika avārija, prototips pārvietojies autonomā režīmā. Kad sensori uztvēruši tuvojošos minivenu, automātika iedarbinājusi bremzes un arī cilvēks, kas atradās pasažiera sēdeklī, lai uzraudzītu autopilota darbību, darījis to pašu. No avārijas tomēr izvairīties neizdevās un Google prototips saņēma triecienu pa labajiem sāniem.

Google uzsver, ka 94% visu avāriju notiek cilvēciskā faktora dēļ, tādēļ kompānija strādā pie pilnībā automātiski braucoša automobiļa projekta, kas nākotnē izslēgs cilvēka kļūdas iespējamību un uzlabos drošību uz ceļiem.   

Citiem vārdiem sakot, piedalīšanās satiksmē būs nedrošs pasākums līdz brīdim, kamēr visi transportlīdzekļi, kas tajā piedalās, nebūs pārgājuši uz pilnībā autonomu vadības sistēmu. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.