Peugeot jaunais tuksnešu iekarotājs (+ foto)

Francijas autobūves kompānija Peugeot iepazīstinājusi ar sacīkšu auto 3008 DRK prototipu, kas tiks izmantots rallijreida sacensībās, tostarp, lai piedalītos leģendārajās Dakāras sacīkstēs

Prototipa pamatā ir cauruļu rāmis, kam piestiprināti virsbūves paneļi no oglekļa šķiedras. Automašīna aprīkota ar speciālu piekari, kas var izturēt mežonīgo braucienu pa tuksnesi, 400 litru ietilpības degvielas tvertni un trīslitru V6 biturbo dīzeļdzinēju, kas attīsta 340 Zs jaudu un 800 Nm griezes momentu. Komplektā ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu šāds spēka agregāts aizmugurējās riteņu piedziņas automobilim var nodrošināt maksimālo ātrumu 200 km/h.

Pirmais jauno Peugeot tuksnešu iekarotāju izmēģinās spāņu pilots Karloss Sainss, kurš oktobra sākumā piedalīsies rallijreidā Marokā. Šajās sacensībās dalību ņems arī Sirils Deprē, kurš apsēdīsies pie 3008 DRK priekšteča – Peugeot 2008 DRK stūres. Savukārt abi minētie piloti, Stefans Peteransels un Sebastjens Lēbs iekļauti franču kompānijas komandā dalībai Dakāra-2017 sacīkstēs.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.