Šveicē vēstules piegādās roboti (+ foto)

Šveices pasts uzsāk jaunas vēstuļu un sūtījumu piegādes sistēmas testus, pastnieka pienākumus uzticot pašbraucošiem robotiem.

Starship Technologies ražotais robots var piegādāt līdz pat 10 kg smagus sūtījumus līdz pat 6 km attālumā. Pie klienta kompaktā sešriteņu mašīnīte dosies pa ietvēm un gājēju celiņiem pārvietojoties “cilvēka pastaigas solī,” vadoties no informācijas, ko piegādā GPS, patstāvīgi apbraucot šķēršļus un izvairoties no “bīstamām vietām”. Robots apgādāts ar vairākām kamerām un brīžos, kad automāts kaut kādu apstākļu dēļ nonāks strupceļā, vadību pārņems operators, kas mašīnīti vadīs attālināti. Robots spēj uzkrāt informāciju un mācīties un, nonākot nākamreiz šādā situācijā, izeju atradīs pats.

Šveices pasts jau paziņojis, ka neatkarīgi no testu rezultātiem, rēķinās ar tehnoloģijas ieviešanu tuvāko trīs gadu laikā.

Piegādes robotus izmēģina Bernē, Kēnicā un Biberistā, testējot dažādos ģeogrāfiskos apvidos un ekspluatācijas apstākļos. Tiek uzskatīts, ka nākotnē tos varēs izmantot, lai nogādātu preces un sūtījumus cilvēkiem, kas dzīvo attālākos nostūros vai nevar pēc tiem ierasties sava veselības stāvokļa dēļ.

Starship Technologies ir Londonā bāzēta kompānija, ko dibinājuši igauņu izcelsmes uzņēmēji.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.