“Volkswagen” pārtrauks darbu sešās rūpnīcās

Vācijas autobūves uzņēmums “Volkswagen” pirmdien paziņoja, ka sešās rūpnīcās uz vairākām dienām pārtrauks ražošanu, ņemot vērā nesaskaņas ar diviem nozīmīgiem autodetaļu piegādātājiem.

Kompānija norāda, ka aptuveni 27 700 darbiniekiem Emdenas, Cvikavas, Kaseles, Salcgiteres, Brunsvikas un Volfsburgas rūpnīcās līdz augusta beigām tiks samazinātas darba stundas.

“Volkswagen” bijis spiests īstenot šos pasākumus rūpnīcās, kurās tiek ražoti daži no populārākajiem modeļiem, tostarp “Passat” un “Golf”, jo autodetaļu piegādātāji “ES Automobilguss” un “Cartrim” apturējuši piegādes.

Autoražotājs jau pavēstījis, ka pirmdien atjaunos pārrunas ar šiem piegādātājiem tādējādi cenšoties atrisināt nesaskaņas.

“ES Automobilguss”, kas specializējas pārnesuma kārbu detaļās, un “Cartrim”, kas piegādā audumu un ādu automašīnu saloniem, detaļu piegādes pārtrauca augusta sākumā.

“Volkswagen” 12.augustā panāca pagaidu tiesas rīkojumu, liekot abiem piegādātājiem atjaunot piegādes, taču uzņēmumi šo lēmumu ir pārsūdzējuši.

Autodetaļu piegādātāji apsūdz “Volkswagen” par vairāku līgumu laušanu bez iepriekšēja brīdinājuma vai kompensācijas, tādēļ tām neesot citas iespējas, kā tikai apturēt piegādes, lai aizsargātu savus darbiniekus.

Mediji vēsta, ka VW meklē vairākus miljardus eiro vērtu koncesiju no visiem saviem piegādātājiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.