Japānā godina leģendāro “Subaru 360”

Japānas mašīnrūpniecības tehnoloģiju savienība JSME kopā ar izdevumu Machine Week nosauca Subaru 360 par mašīnbūves mantojumu.

Japānas Mašīnrūpniecības tehnoloģiju savienība (JSME) katru gadu novērtē preces, kas ir būtiski ietekmējušas Japānas ekonomiku. Darbības mērķis ir saglabāt visu laiku nozīmīgākās rūpniecības preces nākamajām paaudzēm kā kultūras mantojuma daļu. Šo atzinību piešķir kopš 2007. gada, un šobrīd sarakstā ir 83 preces.

Subaru 360 –uzņēmuma pirmais pasažieru automobilis – no JSME saņēma apzīmējumu „Mantojums numur 78”. Automobilis ir apskatāms Subaru Gunma rūpnīcas apmeklētāju centrā.

Subaru 360 ražošana tika uzsākta 1958. gadā, un tas bija rūpnīcas pirmais sērijveida ražotais automobilis. Gandrīz trīs metrus garais automobilis ieguva iesauku „Mārīte” un bija savdabīga Āzijas versija par Volkswagen Beetle.

Neraugoties uz kompaktajiem gabarītiem, Subaru 360 ar 3 cilindru motoru bija četru cilvēku automobilis. Automobilis guva tik lielu popularitāti, ka transportlīdzeklis tika eksportēts arī uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.