Nissan futūristiskais sporta koncepts BladeGlider debitē Rio (+ video)

Nissan Motor Co. parādījis sava futūristiskā konceptautomobiļa – BladeGlider darbojošos prototipu, apvienojot revolucionāra sporta automobiļa dizainā nulles izmešu tehnoloģijas un augstu veiktspēju.

Automobiļi, kas radušies no konceptautomobiļiem, kas pirmo reizi tika parādīti 2013. gada Tokijas automobiļu izstādē, ir ieradušies Brazīlijā, lai simbolizētu nākotnes tehnoloģijas, kas apvienos Inteliģento mobilitāti, draudzīgumu videi un sporta automobiļu braukšanas spējas.

Karloss Gozns (Carlos Ghosn), Nissan Motor Co., Ltd. prezidents un izpilddirektors, saka: “Šie prototipi atspoguļo Nissan nepārtraukto virzību uz savu Inteliģentās mobilitātes filozofiju, kurā apvienota braukšanas bauda ar atbildību par apkārtējo vidi. Nissan tic, ka braukšanas entuziastiem patiks nākotne bez izmešiem, un BladeGlider tam ir izcils apliecinājums. Tas ir elektroautomobilis īstiem automobiļu cienītājiem.”

BladeGlider prototipa debija ir daļa no Nissan nerimstošās apņemšanās attīstīt nulles izmešu automobiļus un jaunas automobiļu tehnoloģijas, tostarp autonomās vadības tehnoloģijas un savienojamību. Nissan jau šobrīd piedāvā pasaulē visvairāk pārdoto 100% elektrisko automobili – Nissan LEAF, un attīsta Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijas, kas jau tuvāko gadu laikā tiks izmantotas plašā klāstā Nissan automobiļu modeļu.

Izveidojot BladeGlider, Nissan vīzija bija radīt dinamisku un efektīvu elektroautomobili, kas aizraujošai braukšanai piedāvātu kaut ko jaunu, automobili, kas “slīdētu”, ko nodrošina tā klusais elektrodzinējs un aerodinamiskā forma.

Pēc divu gadu darba pie dizaina, tehniskajiem risinājumiem un attīstības Nissan BladeGlider ir kļuvis par aizraujošu, reālu piemēru moderno elektroautomobiļu veiktspējas potenciālam. BladeGlider iemieso Inteliģento mobilitāti – filozofiju, kuras mērķis ir padarīt automobiļus aizraujošākus, atklājot jaunas braukšanas, piedziņas un integrācijas sabiedrībā iespējas.
BladeGlider demonstrācijas versijām ir moderna šasijas konfigurācija ar mazu attālumu starp priekšējiem riteņiem un lielāku starp aizmugurējiem, kas nodrošina aerodinamisko efektivitāti un stabilu vadāmību.

Uz aizmuguri veramās “V” formas durvis ar augstu logu līniju padara iekāpšanu un izkāpšanu īpašu. BladeGlider vaļējais jumts ir pastiprināts ar integrētu apgāšanās aizsardzības konstrukciju, kas ļauj gan baudīt prieku, ko sniedz sporta automobilis bez jumta, gan kupejas piedāvāto drošības līmeni.

Vadības slēdži uz stūres kontrolē BladeGlider sistēmas ar moderna displeja starpniecību un attēlo braukšanas ātrumu, akumulatora uzlādes līmeni, reģenerācijas režīmu un griezes momenta līkni. Vidējā displeja abās pusēs ir divi ekrāni, kuros redzams attēls no divām atpakaļskata kamerām aiz priekšējiem riteņiem. Šis dubultais ekrāns ir sānu atpakaļskata spoguļu alternatīva un uzlabo BladeGlider aerodinamisko efektivitāti. Autovadītājs sēž priekšā, centrālajā daļā, bet nedaudz aiz viņa – divi pasažieri, kuriem ir pieejama papildu brīva vieta kājām. Automobiļa salona vienlaidu vējstikls visiem pasažieriem nodrošina panorāmas redzamību visapkārt.

Piedziņa ir 100% elektriska. Izcilo motora veiktspēju ir palīdzējis nodrošināt Nissan tehnoloģiju partneris BladeGlider projektā – “Williams Advanced Engineering” no Apvienotās Karalistes. Maksimālais ātrums BladeGlider demonstrācijas versijām pārsniedz 190km/h*, bet paātrinājums no 0 līdz 100 km/h ir mazāk nekā 5 sekundes*. Aizmugures riteņu piedziņu nodrošina divi 130 kW elektromotori – pa vienam katram ritenim.

Šai sistēmai ir pieejama vilcējspēka virziena maiņas funkcija, kas kontrolē griezes momenta pievadi riteņiem un vēl vairāk uzlabo vadāmību. Ja automobilis sāk izslīdēt, vilcējspēka virziena maiņas sistēma pievada vairāk jaudas pagrieziena ārmalā esošajam ritenim, lai atjaunotu vadāmības līdzsvaru.

Šī sistēma ir veidota kā palīgrīks braukšanas pieredzes uzlabošanai, nevis tās ierobežošanai, un tai ir trīs iestatījumi: izslēgta, dinamiska un drifta režīms.

Jaudu pievada augstas veiktspējas piecu moduļu litija jonu 220 kW akumulators. Gan akumulatoram, gan motoriem ir izstrādātas atsevišķas dzesēšanas sistēmas.

BladeGlider sportiskās ambīcijas turpinās arī tā salonā. Katram braucējam ir uzstādītas četrpunktu drošības jostas. Sēdekļi sniedz lielisku atbalstu autovadītāja un pasažieru sāniem un kājām. Sēdekļi ir apšūti ar augstas kvalitātes ādas un epoksīda sveķu maisījuma materiālu, kas nodrošina izturību un droši un komfortabli notur braucējus vietā.

Tam ir divi automobiļa salona apdares krāsu varianti – Cyber Green un Stealth Orange. Šīs krāsas ir izmantotas sēdekļu atzveltņu augšdaļā kopā ar spīdīgas sudraba krāsas ietvariem, kas rada piesaistošu, sportisku izskatu. Sēdekļu pamatne ir veidota no melna materiāla ar rakstu un zaļas vai oranžas krāsas malu apdari.

Divi BladeGlider prototipi būs redzami Riodežaneiro augustā. Viens no tiem būs statiski izvietots apskatei, bet ar otru dinamiskos izmēģinājum braucienos dosies mediju pārstāvji un VIP personas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.