Ķīnas “nākotnes autobuss” tikai smalka afēra

Aizvadītajā nedēļā mediji ziņoja, ka Ķīnas pilsētā Ciņhuandao veiksmīgi aizvadīti jaunā elektriskā pilsētas autobusa TEB-1 testi, taču šodien jau tiek rakstīts, ka viss projekts var izrādīties smalki izplānota finanšu afēra.

Ciņhuandao pilsētas vadība paziņojusi, ka viņiem ar šo projektu nav nekāda sakara un par šāda transportlīdzekļa testiem viņi neko nezinot.

Savukārt “nākotnes autobusa” izstrādātāji norādījuši, ka tie bijuši ražotāja iekšējie testi, bet pilna apjoma testi sāksies vēlāk. Teiktais ļāvis izdevums Road & Track secināt, ka viss projekts var izrādīties tikai smalki izplānota finanšu afēra.

Līdzīgi domā arī vairāki Ķīnas izdevumi, piemēram, CarsNewsChina, kas šaubās par šāda transportlīdzekļa drošību. Lai gan TEB-1 pasažieru salons atrodas divu metru augstumā, autobusam pa apakšu varēs izbraukt tikai daļa transporta, pārsvarā vieglās automašīnas, kamēr komerctransportam, autobusiem un kravas mašīnām tas tik un tā paliks šķērslis.  Turklāt arī pats “nākotnes autobuss” savu iespaidīgo izmēru dēļ varēs kursēt tikai noteiktās zonās un nespēs tikt garām tādām infrastuktūras konstrukcijām, kā, piemēram, tiltiem vai ceļa pārvadiem.

Projekta autori apgalvoja, ka TEB-1 pārvietosies pa speciālām sliedēm, taču šodien publicētajos attēlos redzams, ka transportlīdzeklim ir arī parastie riteņi, kas ļauj tam braukt pa asfaltu, konstrukcija nav pabeigta un “nākotnes autobuss” ne tuvu nelīdzinās tam spožajam brīnumam, kas pirms dažām dienām, greznots ar sarkanu lentīti, dižojās pirmajos attēlos.

Atgādināsim, ka ražotāja sniegtajā informācijā runāts par futūristisku portāla tipa autobusu TEB-1 ar elektropiedziņu, kam citi satiksmes dalībnieki var izbraukt pa apakšu. Tas ir 22 m garš, 4,8 m augsts un 7,8 m plats. Salonā, kas atrodas 2 m augstumā, var izvietoties līdz pat 300 pasažieriem.

Agrāk tika ziņots, ka šāds transportlīdzeklis Ciņhuandao pasažieru pārvadājumus varētu uzsākt jau nākamgad.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.