“BMW” restaurējis Elvisa Preslija rodsteru

“BMW” restaurējis rodsteru “BMW 507” – 1957.gadā ražotu sporta mašīnu, kas savulaik piederējusi Elvisam Preslijam.

Rokenrola karalis BMW rodsteru iegādājās 1958.gadā, pildot dienesta pienākumus Vācijā.  1960.gadā viņš demobilizējās un atgriežoties ASV, paņēma automašīnu sev līdz.

Divus gadus viņš priecājās par sporta “BMW”, tad nolēma to pārdot. Tā automašīna no Ņujorkas nonāca Alabamā, kur nākamais īpašnieks to pārbūvēja sacīkstēm, nomainot daudzas oriģinālās detaļas, tostarp motoru, oriģinālo 3,2 litru astoņcilindru agregātu aizstājot ar “Chevrolet” V8. Bet savulaik baltā virsbūve jau Elvisa laikā bija pārkrāsota sarkana, lai mūziķa fanes nevarētu uz tās atstāt ar lūpu krāsu veidotus vēstījumus.

“BMW” muzejā unikālais rodsters atgriezās 2014.gadā, kad kompānija pēc garām pārrunām, nopirka to no amerikāņu kolekcionāra Džeka Kastora. Kastors, kura īpašumā automobilis glabājās jau no 1968.gada, pats gribēja to atjaunot – viņš bija izpētījis rodstera vēsturi un cītīgi meklēja oriģinālās detaļas. Laikam jau juzdams, ka paša spēkiem tas tomēr neizdosies, tobrīd 77 gadus vecais kolekcionārs izšķīrās par pārdošanu.

“BMW” atjaunoja oriģinālo krāsojumu, nomainīja motoru un citas samainītās detaļas. Restaurācija ilga divus gadus un tagad ir pabeigta. Diemžēl, Džeks Kastors to vairs nepiedzīvos, jo mira jau 2014.gada novembrī.

Atjaunotā rodstera prezentācija notiks 21.augustā, Peblbīčas automobiļu “elegances konkursā,” kurā “BMW” nolēmis godināt jau pieminēto kolekcionāru Džeku Kastoru.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.