Sportiskā krosovera “Ford Kuga ST-Line” cena būs no 20 500 eiro

Ford of Europe informēja, ka vēlāk šogad tirdzniecībā tiks laista jauna populārā vidēja izmēra apvidus automobiļa Kuga ST-Line versija, kas piedāvās sportisku dizainu, kam iedvesma gūta no Ford Performance modeļiem, jaudīgus un efektīvus EcoBoost benzīna un TDCi dīzeļdegvielas dzinējus, kā arī sportiskas braukšanas īpašības.

Jaunais Kuga ST-Line tiks piedāvāts paplašinātā Ford apvidus automobiļu klāsta ietvaros un līdz šim visaptverošākajā Kuga modeļu klāstā, tai skaitā līdztekus izsmalcinātajam jaunajam Kuga un ekskluzīvajam Ford Kuga Vignale, kā arī kompaktajam EcoSport un lielizmēra jaunajam Edge.

Jaunā Kuga cena būs, sākot no 20 500 eiro, bet Kuga ST-Line cena būs, sākot no 30 600 eiro.

Kuga ST-Line piedāvās izteiksmīgu virsbūves un salona dizainu, tai skaitā unikālus vieglmetāla diskus un sportiskus sēdekļus, Ford 182 ZS 1,5 l EcoBoost benzīna dzinēju ar Ford inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu (AWD), kā arī sporta šasiju ar speciāli noregulētu piekari un stūres sistēmu.

„Mūsu sportiskajam Kuga ST-Line piebiedrojoties jaunajam Kuga, kas pirmo reizi tika prezentēts šā gada sākumā Mobilo tehnoloģiju kongresā 2016, un mūsu ekskluzīvajam Ford Kuga Vignale, uzņēmums Ford varēs piedāvāt ikvienam dzīves stilam atbilstošu Kuga modeli,” teica Roelants de Vārds (Roelant de Waard), Ford of Europe Mārketinga, pārdošanas un pakalpojumu nodaļas viceprezidents. „Mēs paredzam, ka šogad Eiropā tiks pārdoti ap 200 000 Ford Kuga, EcoSport un Edge apvidus automobiļu, kas būs par 200 procentiem vairāk nekā 2013. gadā.”

Ford paplašinātais apvidus automobiļu klāsts Eiropā atbilst pieaugošajam Eiropas autopircēju pieprasījumam. Procentuāli Eiropā pārdoto apvidus automobiļu apjoms salīdzinājumā ar kopējo pārdoto automobiļu skaitu ir pieaudzis no 6 procentiem 2005. gadā līdz 23 procentiem 2015. gadā.* Paredzams, ka līdz 2020. gadam šis apjoms palielināsies līdz 27 procentiem, apgalvo nozares analīzes uzņēmums IHS. Kā liecina jaunākā Ford pētījuma rezultāti, šo apjoma pieaugumu veicina apvidus automobiļu pieaugošā popularitāte neparasti dažādu pircēju grupu vidū.

Saskaņā ar Ford Motor Company sponsorētā pētījuma rezultātiem, kurā tika aptaujāti 5000 cilvēku Francijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un Lielbritānijā, kam pieder automobilis vai kas plāno tādu iegādāties tuvākā gada laikā, iespēju kā savu nākamo automobili izvēlēties apvidus modeli apsver gandrīz katra trešā „modernā mamma”, kas audzina mazus bērnus, katrs ceturtais tūkstošgades paaudzes jaunietis vecumā no 17 līdz 34 gadiem un katrs piektais aktīvais un jauneklīgais respondents virs 50 gadu vecuma.**

Jaunais Kuga ST-Line
Jaunais Kuga ST-Line piebiedrojas Fiesta ST-Line, Focus ST-Line un Mondeo ST-Line kā daļa no Ford jaunā ST-Line modeļu klāsta, kas piedāvā izteiksmīgu dizainu, sportiskas braukšanas īpašības un lielisku vērtību.

Kuga ST-Line dizainā, kam iedvesma gūta no Ford Performance modeļiem, ietilpst:

• augšējā reste ar spīdīgu apdari Ebony Black krāsā, medusšūnas formas priekšējā apakšējā reste ar spīdīgu apdari Ebony Black krāsā un unikāla, pieskaņota, sportiska tīklveida apdare uz miglas lukturu ietvariem
• priekšējā apakšdaļas aizsargplāksne, sānu uzlikas, spoguļu ietvari, durvju rokturi, durvju aizsarglīstes, aizmugurējais sporta spoileris un riteņu arkas virsbūves krāsā; aizmugurējā apakšdaļas aizsargplāksne ar spīdīgu apdari Ebony Black krāsā; melni jumtu reliņi; tonēti priekšējie un aizmugurējie lukturi; tonēti stikli
• melna logu apakšdaļas līste un ST-Line logotips uz virsbūves priekšējiem spārniem
• unikāli, jauni 18 collu vieglmetāla diski ar spīdīgi melnu apdari un gaišu, apstrādātu virsmu vai 19 collu vieglmetāla diski ar Ebony Black krāsas apdari
• unikāli, sportiska dizaina sēdekļi ar daļēju ādas apdari; kontrastējošas krāsas šuves sēdekļu, transmisijas sviras un stūres apdarē; viduskonsole ar speciālu divslāņu, metālisku Deep Space krāsas apdari; melns griestu tapsējums.

Jaunais Kuga ST-Line piedāvās līdz šim sportiskākās Kuga braukšanas īpašības, pateicoties tādiem šasijas uzlabojumiem kā biezāks stabilitātes stienis un par 10 mm mazāks klīrenss, lai uzlabotu virsbūves pretapgāšanās īpašības un reakciju.

Stingrākas piekares bukses – tāda pati specifikācija kā modelī Ford Focus izmantotajām – palīdz novērst nevēlamas kustības piekares sistēmā, bet atsperu un amortizatoru darbība ir pielāgota tā, lai uzlabotu komfortu un veiktspēju. Tika pārregulēta arī Ford elektroniskā stūres pastiprinātāja kalibrācija, lai piedāvātu stingrāku, atsaucīgāku un sportiskāku izjūtu.

„Ford ST-Line modeļi ir veidoti, lai sniegtu braukšanas prieku, un mēs lielu uzmanību pievērsām tam, lai nodrošinātu, ka Ford pirmais Eiropai paredzētais, uz veiktspēju orientētais apvidus automobilis piedāvātu tādas pašas braukšanas īpašības kā modeļi Fiesta ST-Line, Focus ST-Line un Mondeo ST-Line,” teica Frederiks Vrankens (Frederick Vrancken), Ford of Europe Kuga ST-Line līnijas modeļu dinamikas inženieris.

Piedāvātajā Kuga dzinēju klāstā ietilps Ford 120 ZS 1,5 l TDCi dīzeļdegvielas dzinējs, kas aizvietos iepriekšējo 120 ZS 2,0 l TDCi dīzeļdegvielas dzinēju un kura paredzamais degvielas patēriņa samazinājums būs aptuveni 5 procenti – līdz 6,2 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 115 g/km.***

Tāpat būs pieejams 2,0 l TDCi dīzeļdegvielas dzinējs ar 150 ZS jaudu un vai nu priekšējo riteņu piedziņu vai Ford inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu, kura degvielas patēriņš būs no 5,2 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 122 g/km, vai ar 180 ZS jaudu un inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu, kura degvielas patēriņš būs no 5,8 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 134 g/km

Paredzams, ka Ford 1,5 l EcoBoost benzīna dzinēja 120 ZS vai 150 ZS versijās ar priekšējo riteņu piedziņu degvielas patēriņš būs no 6,2 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 143 g/km, savukārt 182 ZS versijas ar inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu degvielas patēriņš – no 7,4 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums – 171 g/km.

Papildus jaunajam Kuga ST-Line modelim apvidus automobiļu pircējiem Eiropā vēlāk šajā gadā būs iespēja pasūtīt moderno un izsmalcināto jauno Kuga ar tehnoloģijām un uzlabojumiem, kas padarīs braukšanu vieglāku, drošāku, patīkamāku un rentablāku, tai skaitā Ford SYNC 3 komunikācijas un izklaides sistēmu.

Pirmo reizi tiks piedāvāts arī jauns, ekskluzīvs Ford Kuga Vignale modelis. Šī rūpīgi izstrādātā apvidus automobiļa sērijveida versija nesen tika prezentēta ar virsbūvi Vignale Milano Grigio krāsā ar perlamutra metālisku efektu un Cashmere ādas salona apdari, kas ietilpst tā ekskluzīvajās specifikācijās.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.