Austrālijas zinātnieki radījuši “ideālu cilvēku”, kas paliek neskarts autoavārijās

Austrālijas ceļu satiksmes negadījumu komisijas speciālisti izgatavojuši manekenu “Grems,” kas konstruēts tā, lai varētu izdzīvot satiksmes negadījumos.

Viens no projekta dalībniekiem, Monašas universitātes inženieris Dēvids Logans, skaidro, ka automobiļi mūsdienās attīstās daudz ātrāk un cilvēka ķermenis vairs netiek galā ar spēkiem, kas uz to iedarbojās dažās avārijās.

Lai tiktu galā ar pārslodzēm, cilvēkam būtu jāizskatās līdzīgi “briesmonim” Gremam. Tas nozīmē, ka Homo sapiens būtu liela izmēra galvaskauss ar lielu daudzumu mugurkaula smadzeņu šķidruma, kas samazinātu traumu risku avārijas gadījumā. Tieši tāda pati nozīme ir ādas krokām starp ribām, kas darbojas kā gaisa spilveni.

Gremam nav kakla, bet ribas stiepjas līdz pat galvaskausam, lai labāk pasargātu galvu. Ceļu locītavas izlokās uz abām pusēm, bet pēdu aizmugure ir pakavveidīga. Pēc autoru domām, šāda anatomija ļautu Gremam-gājējam ātrāk reaģēt un potenciālo briesmu gadījumā atlēkt malā, izvairoties no sadursmes ar automobili.

Grema āda ir krietni biezāka, kas pasargātu no skrambām un mazākiem ievainojumiem.

Patlaban monstram līdzīgais manekens, kas nebaidās no avārijām, aplūkojams Viktorijas valsts bibliotēkā.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.