“Tesla” sola autobusu, kravas auto, pikapu un vēl vienu krosoveru

“Tesla Motors” vadītājs Īlons Masks publiskojis “slepeno plānu”, par kuru pirms kāda laika bija ieminējies “caur puķēm”. Tajā tiek atklāts, ka tuvāko gadu laikā elektromobiļu ražotājs paplašinās piedāvājumu ar modeļiem, kas pārklāj plašu piedāvājuma spektru.

Īlons Masks pastāstījis, ka jau nākamgad pirmizrādi varēs svinēt “Tesla” kravas auto un autobuss. Abas automašīnas būs aprīkotas ar elektriskajiem dzinējiem. “Tesla” autobuss būs nedaudz mazāks par parasto pasažieru autobusu, taču apveltīts ar plašāku salonu, kas ļaus tam sekmīgi darboties arī pilsētas pārvadājumu jomā.

Zināms, ka autobuss tiks aprīkots ar autopilotu, bet par kravas auto projektu sīkākas detaļas netika izpaustas.

Masks iepriecinājis kompānijas fanus, apsolot, ka nākotnē piedāvājumam pievienosies elektriskās piedziņas pikaps un jauns kompakts krosovers, taču sarūgtinājis tos, kas, iespējams, gaida vēl lētāku modeli par “Model 3,” sakot, ka pēc tāda modeļa “nav vajadzības”.

Iegādājoties “SolarCity” – vienu no ASV lielākajām saules bateriju ražošanas kompānijām, “Tesla Motors” liek noprast, ka nākotnē plāno pievērsties arī šim enerģijas iegūšanas resursam.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.