“Nissan Serena” – pirmais japāņu modelis ar autonomās vadības tehnoloģiju

Nissan Motor Co., Ltd. ir paziņojis, ka jaunā Nissan Serena, kas nonāks pārdošanā Japānā šī gada augusta beigās, būs aprīkota ar uzņēmuma ProPILOT autonomās vadības tehnoloģiju, kas, braucot pa šoseju, dāvās autovadītājam papildu ērtības un sirdsmieru.

ProPILOT ir revolucionāra autonomās vadības tehnoloģija, kas paredzēta braukšanai pa šoseju vienas braukšanas joslas satiksmē. Nissan ir pirmais japāņu automobiļu ražotājs, kas apvienojis stūrēšanas, akseleratora un bremzēšanas funkcijas pilnībā automatizētā režīmā, atvieglojot autovadītāja pienākumus uz noslogotām šosejām un garos pārbraucienos.

Izmantojot modernu attēlu apstrādes tehnoloģiju, automobiļa ProPILOT sistēma atpazīst satiksmes situācijas uz ceļa un veic precīzas stūrēšanas kustības, dabiski vadot automobili. ProPILOT tehnoloģija ir lietotājam draudzīga, pateicoties slēdzim uz stūres, kurš ļauj autovadītājam viegli ieslēgt un izslēgt sistēmu. ProPILOT viegli saprotamā un braukšanai gatavā saskarne ietver personīgu displeju, kas ataino operētājsistēmas darbību.

Sistēmas konfigurēšana.
Akseleratora, bremžu un stūrēšanas vadība tiek balstīta uz informācijas, kas iegūta no monokameras, kura aprīkota ar modernu attēlu apstrādes programmatūru. ProPILOT kamera ātri atpazīst priekšā braucošos automobiļus un braukšanas joslu apzīmējumus trīs dimensijās.

Funkcijas.
Aktivizēta ProPILOT sistēma automātiski kontrolē attālumu līdz priekšā braucošajam automobilim, izmantojot autovadītāja iepriekš iestatīto ātrumu (no aptuveni 30 km/h līdz 100 km/h). Sistēma arī notur automobili šosejas braukšanas joslas vidū, nolasot braukšanas joslu apzīmējumus un kontrolējot stūri – arī pagriezienos.

Ja priekšā braucošais automobilis apstājas.
Ja priekšā braucošais automobilis apstājas, ProPILOT sistēma automātiski iedarbina bremzes, pilnībā apturot automobili. Pēc apstāšanās automobilis atkal neatsāks kustību, pat ja autovadītājs nebūs nospiedis bremžu pedāli. Lai atsāktu braukšanu, ProPILOT sistēma tiek ieslēgta, pieskaroties slēdzim vai viegli nospiežot akseleratora pedāli.

Nissan veic intensīvus pētījumus par braukšanas apstākļiem dažādos reģionos, lai ProPILOT sistēma būtu pilnībā gatava to tirgu ceļu apstākļiem, kuros tā tiks laista klajā. ProPILOT sistēma, kas uzstādīta Nissan Serena Japānā, tika izstrādāta kā viegli izmantojama tehnoloģija braukšanai pa šosejām Japānā.

„Nulle bojāgājušo” kļūst par realitāti.
Nissan proaktīvi strādā pie automobiļu mākslīgā intelekta un elektrisko automobiļu izstrādes, lai realitātē ieviestu savu korporatīvo vīziju – nulle izmešu un nulle bojā gājušo. Nissan Inteliģentas mobilitātes vīzijas ietvaros ProPILOT sistēma veicina drošību un autovadītāju pārliecību par braukšanu.

ProPILOT sistēma tiks ieviesta arī citos Nissan automobiļu modeļos, tostarp Nissan Qashqai Eiropā 2017. gadā. Tehnoloģiju tiek plānots ieviest arī ASV un Ķīnā. Vairākjoslu autonomās vadības tehnoloģiju, kas ļaus veikt automatizētu braukšanas joslas maiņu uz šosejas, tiek plānots laist klajā 2018. gadā, bet autonomās vadības tehnoloģiju braukšanai pilsētā un krustojumu izbraukšanai – 2020. gadā.

Nissan nostiprinās savu līderību autonomās vadības tehnoloģiju jomā, ieviešot sistēmu visu tirgu vadošajos automobiļu modeļos, vēl vairāk uzlabojot drošību un aizsākot jaunu laikmetu automobiļu vēsturē.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.