Ford paplašina sportisko ST Line klāstu ar jauno Mondeo ST-Line

Ford 2016. gada Gudvudas Ātruma festivālā Apvienotajā Karalistē pirmo reizi izrādīja jauno Ford Mondeo ST-Line. Mondeo ST-Line ir jaunākais papildinājums nesen atklātajā ST-Line modeļu klāstā ar izteiksmīgu dizainu, kas aizgūts no Ford Performance modeļiem un piedāvā jaudīgus un efektīvus EcoBoost benzīna un TDCi dīzeļdzinējus ar jaudu no 150 ZS līdz 240 ZS.

Aprīkots ar sporta piekari un virsbūvi, unikāla dizaina vieglmetāla diskiem un sporta sēdekļiem, stūri ar perforētas ādas apdari un vieglmetāla pedāļiem.

Jaunais modelis pievienojas Gudvudā izstādītajiem modeļiem Fiesta ST-Line un Focus ST-Line, kur Ford izrāda dažādus sporta automobiļus – no Ford GT Lemānas sacīkšu auto līdz jaunajam Fiesta ST200 sporta hečbekam.

Fiesta ST-Line un Focus ST-Line ir iespējams pasūtīt jau no šī mēneša, un tie ir paredzēti klientiem, kuri vēlas radīt sportisku tēlu, ko piedāvā Ford Performance Fiesta ST un Focus ST sporta hečbeks, bet kuriem nav nepieciešama pilna jauda, ko nodrošina ST dzinēji un šasija ar sporta tehnoloģijām.

“Jaunais Mondeo ST-Line ir mūsu sportiskākais Mondeo kopš Mondeo ST220 laišanas klajā 2002. gadā,” sacīja Rolants de Vārds, Ford of Europe Mārketinga, pārdošanas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītājs. “Mondeo ST-Line piešķir jaunu dimensiju plašajam Mondeo klāstam, kurā ietilpst modeļi no taupīgā Mondeo ECOnetic un Mondeo hibrīdiem līdz ekskluzīvajam augstākās klases Mondeo Vignale.”

Jaunais Mondeo ST-Line ir pieejams četrdurvju, piecdurvju un universāļa virsbūves versijā un piedāvā Ford Performance iedvesmotu dizainu, kurā ietilpst šāds aprīkojums:

• augšējais un apakšējais priekšējais radiatora režģis ar medus kāres dizainu un spīdīgi melnas krāsas apdari, LED dienas gaitas lukturi ar gaismas cauruļu dizainu un jauni taisnstūra formas miglas lukturi;
• priekšējā bampera spoilera apmale un sānu aizsargi virsbūves krāsā, sportiska stila aizmugurējais bamperis ar spīdīgu melnas krāsas izkliedētāja uzliku, izpūtēja uzgaļa ietvari sudraba krāsā*;
• melna apakšējā loga līnija, dziļi sānu aizsargi un ST-Line emblēma uz priekšējiem spārniem;
• izvēlei pieejami unikāli 18 collu vieglmetāla diski ar spīdīgu pulētu apdari vai 19 collu vieglmetāla diski Rock Metallic Grey krāsā;
• sporta sēdekļi ar auduma vai papildaprīkojumā pieejamu daļēju ādas apdari un unikālām sarkanas krāsas šuvēm, ST stila stūre ar perforētas ādas apdari, melna iekšējā durvju apdare;
• sportiska stila pārnesumu pārslēgs un ST-Line durvju sliekšņu uzlikas;
• universāļa standartaprīkojumā iekļauts jumta spoileris, piecdurvju versijā papildaprīkojumā pieejams aizmugurējais jumta spoileris.

Tāpat kā visi ST-Line modeļi, Mondeo ST-Line ir pieejams tikai ar jaudīgu dzinēju atvasinājumiem, kas vairo uzlaboto braukšanas dinamiku, ko nodrošina sporta piekare, kas pazemināta par 10 mm.

Mondeo ST-Line pieejami šādi benzīna dzinēji:
• 160 ZS 1,5 litru EcoBoost ar sešpakāpju manuālo vai sešpakāpju automātisko transmisiju, kas saražo no 136 g/km CO2 un kombinētajā ciklā patērē 5,9 l degvielas uz 100 km**;
• 203 ZS un 240 ZS 2,0 litru EcoBoost ar sešpakāpju automātisko transmisiju, kas saražo 171 g/km CO2 un patērē 7,4 l degvielas uz 100 km.

Dīzeļdzinēja varianti ir šādi:
• 150 ZS 2,0 litru TDCi ar sešpakāpju manuālo vai sešpakāpju PowerShift automātisko transmisiju, kas saražo no 112 g/km CO2 un patērē 4,3 l degvielas uz 100 km;
• 180 ZS un 180 ZS 2,0 litru TDCi ar sešpakāpju manuālo vai sešpakāpju PowerShift automātisko transmisiju, kas saražo no 117 g/km CO2 un patērē 4,5 l degvielas uz 100 km;
• 210 ZS Bi-turbo 2,0 litru TDCi ar sešpakāpju PowerShift automātisko transmisiju, kas saražo no 130 g/km CO2 un patērē 5,0 l degvielas uz 100 km.

Mondeo ST-Line būs aprīkots ar pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām pie stūres, ja tiks izvēlēta Ford sešpakāpju automātiskā vai PowerShift automātiskā transmisija, kā arī to varēs aprīkot ar inteliģento visu riteņu piedziņu, kas pieejama ar 150 ZS 2,0 litru TDCi dīzeļdzinēju ar sešpakāpju manuālo transmisiju vai 180 ZS sešpakāpju PowerShift automātisko transmisiju.

Šī tehnoloģija nodrošina plūstošu griezes momenta pārnesi uz visiem četriem riteņiem lielākai saķerei ar ceļu, jo īpaši slidenā laikā, un var pielāgot griezes momenta sadalījumu starp priekšēji un aizmugurējo asi līdz 50/50 mazāk nekā 20 milisekundēs – divdesmit reižu ātrāk nekā nepieciešams acu pamirkšķināšanai.

„Ar mūsu jauno ST-Line klāstu arvien vairāk klientu var baudīt sportisku stilu un braukšanas dinamiku, kas aizgūta no mūsu visu laiku aizraujošākā Ford Performance klāsta, kurā ietilpst tādi modeļi kā Focus RS, jaunā Fiesta ST200 un Ford GT superauto,” stāsta de Vārds. „Šogad Eiropā mēs plānojam pārdot 40 000 veiktspējas automobiļu, kas ir par 50% vairāk nekā 2015. gadā, kurā savukārt veiktspējas automobiļu noiets palielinājās par 61% salīdzinājumā ar 2014. gadu.”

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.