“Ford Mustang” saņems 10 pakāpju “automātu” pēc modernizācijas

ASV autobūves kompānija “Ford” sola, ka pēc modernizācijas sporta auto “Mustang” būs pieejams arī kombinācijā ar desmit pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Mustangs saņems agregātu, ko “Ford” apzīmē ar indeksu 10R80 un izgatavojis sadarbībā ar koncernu “General Motors”. Jaunā versija jau iekļauta dīleru katalogos un kļūs pieejama 2017.gadā – pēc tam, kad “Ford” būs veicis “Mustang” modernizāciju.

Līgumu, kas paredzēja sadarbību pie deviņu pakāpju automātiskās pārnesumkārbas izstrādāšanas projekta abi autoražotāji parakstīja 2014.gadā. Jaunās transmisijas “Ford” un “GM” plāno izmantot gan vieglajiem automobiļiem, gan krosoveriem un apvidus auto.

2014.gada mediji ziņoja, ka “Ford Mustang” var saņemt 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu, taču konkrēti termiņi netika atklāti.

Pagaidām amerikāņu sporta kupeja pieejama ar sešu pakāpju manuālo vai automātisko pārnesumkārbu, tostarp arī Eiropā. Vācijas tirgum “Ford Mustang” piedāvā divās versijās – ar četru cilindru 317 Zs motoru (EUR 38 000) un variantā ar piecu litru 421 ZS V8 motoru (EUR 43 000). Abas komplektā ar 6MK. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.