Vācu “Autobild” brīnās par latviešu elektrodragsteri (+ video)

Vācijas populārākais auto tematikai veltītais izdevums 20.jūnijā ievietojis ziņu par Latvijā uzbūvēto elektrisko dragsteri “Electric Fox”, klāt pievienotajā video piedāvājot izbaudīt tā skaņu.

Dīvaini, taču mūsu medijiem Māris Ozoliņš kā autobraucējs, ir tikpat kā nezināms. Arī viedais palīgs “Google” vispirms atrod profesoru, mūziķi un portāla “iAuto.lv” vadītāju (tie trīs dažādi Māri Ozoliņi) un ir gatavs turpināt vēl, taču par Ozoliņu autobraucēju augšpusē ierindotas ziņas par… 2013.gadu.

Izrādās, vācieši zina vairāk un savā vēstījumā par latviešu meistariem piemin gan to, ka dragstera pilots Māris Ozoliņš ir trīskārtējais Latvijas dragreisa čempions, gan to, ka “Electric Fox”, ko uz priekšu dzen seši ar šķidrumu dzesējami elektromotori, izgatavojusi kompānija “Drive eO” (Andris un Kristaps Dambis), kas, savukārt pazīstama ar to, ka 2015.gadā uzvarēja Paikspīkas kalnā braukšanas sacīksti ar pašu būvēto elektroauto (pilots Rīss Millens).

Tikmēr no tā paša “Autobild” publicētā video uzzinām, ka Māris Ozoliņš ar savu “Electric Fox” maija sākumā uzstādījis jaunu Eiropas rekordu elektriskās piedziņas dragsteriem ceturtdaļjūdzes distanci (402 m) pieveicot 7,631 sekundē.

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.