No autosalona ASV nozog 1,6 miljonus vērtu Porsche

5.jūnijā no Porsche autosalona Soltleiksitijas pilsētā ASV tika nozagts jauns Porsche 918 Spyder hibrīdauto īpaši retajā Weissach Edition versijā. Šāda superauto cena ir vismaz 1,6 miljoni ASV dolāru.

Kā vēsta vietējie mediji, vācu varenauto nozadzis 22 gadus vecais Francisko Gonzaless-Velaskess, kurš izsitis auto pārdotavas vitrīnu un aizdzinis Porsche tieši no demonstrācijas zāles.

Zaglis darbojies veikli un visai droši. Zinādams, ka svētdienās autosaloni Soltleiksitijā nestrādā, viņš pat negaidījis nakti  un iebrucis dīleru centrā svētdienas pēcpusdienā. Automašīna aizdzīta ap pulksten 16.30, tomēr jau pēc sešām stundām policija to atradusi tikai astoņus kvartālus tālāk no nozieguma vietas.

Kā noskaidrojuši mediji, nozagtais 918 Spyder bijis īpaši retajā un dārgajā Weissach Edition versijā ar speciālo Martini krāsu sporta krāsojuma virsbūvi.

Kombinācijā ar ar Weissach paketi 918 Spyder kļūst par 35 kg vieglāks nekā standarta modelis, tam ir magnija sakausējuma riteņi un oriģināls aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar papildu elementiem, demontēta klimatkontroles un audio sistēma, durvju apšuvums.

Porsche 918 Spyder iebūvēta hibrīdiekārta, kurā darbojas 4,6 litru astoņu cilindru benzīna dzinējs, divi elektromotori, robotizētā divsajūgu pārnesumkārba un akumulatoru bloks, kas 150 km ļauj nobraukt ar elektrību. Porsche 918 Spyder ir Vācijas dārgākais sērijveida automobilis, kas bāzes versijā maksāja vismaz 768 062 eiro.

2015.gada vasarā Porsche paziņoja, ka izgatavots pēdējais Porsche 918 Spyder eksemplārs no 918 eksemplāru lielās sērijas. Zināms, ka 297 automašīnas tika pārdotas ASV.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.