Iedzēruši muzikanti Maskavā aizdzen Ģenerālprokuratūras „Čaika”

Divi ielu muzikanti, kuri pirms tam savu drosmi bija stiprinājuši ar alkoholu, aizdzinuši Krievijas Ģenerālprokuratūras automobili „Čaika,” kas bija atstāts autoservisā tehniskās apskates veikšanai.

Diviem Samāras muzikantiem var piespriest līdz pat septiņiem gadiem cietumsodu par noziegumu, ko viņi vakar pastrādājuši Maskavā.

Rīts abiem puišiem sācies ar alkoholu, ko viņi lietojuši kāda autoservisa tuvumā. Servisa stāvlaukumā viņi pamanījuši neaizslēgtu automobili „Čaika,” ko, savienojot vadus, izdevies arī iedarbināt. Tālāk jau sekojis izbrauciens pa Maskavas ielām, tostarp arī pa centru un MKAD automaģistrāli.

Policijas uzmanību limuzīns piesaistījis savu tumšo stiklu dēļ. Kad automobilis apstādināts pārbaudei un šoferis no tā izkāpis, viņa pasažieris pārsēdies pie stūres, nobloķējis durvju slēdzeni un uzsācis bēgšanu. Policija uzsākusi pakaļdzīšanos, kas turpinājās Maskavas centrā. „Čaika” vairākas reizes rupji pārkāpa satiksmes noteikumus, pakļaujot briesmām citus satiksmes dalībniekus. Automobili izdevās aizturēt tikai pēc tam, kad policija raidīja šāvienus pa mašīnas riepām, bet šoferi no salona izvilka, izsitot durvju stiklu.

Vismaz pagaidām automobiļa aizdzinēji notikušo uztver kā jautru piedzīvojumu, kas policijas nodaļā smaida un atsaucas uz krievu dvēseli: „Iedzērām un tad jau…”

Krievijas Ģenerālprokuratūras pārstāvis skaidro, ka „Čaika” bija nogādāta uz ikgadējo tehniskās apskates procedūru Pravdas ielā un uzsver, ka viņiem, protams, būs jautājumi servisam, kas nav nodrošinājis automašīnas drošu uzglabāšanu.

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.