Tesla krosovers negaidīti paātrinās un ietriecas ēkas sienā (+ video)

Tesla Model X elektriskā krosovera īpašnieks apgalvo, ka viņa automobilis iekļuvis avārijā, tādēļ, ka negaidot paātrinājies bez vadītāja gribas.

Automobiļa īpašnieks Puzanta Ozbags pastāstījis, ka viņi ar sievu tuvojošies stāvvietai ar ātrumu aptuveni  8 km/h. Šajā brīdī automobilis negaidot spēji paātrinājies, pārbraucis puķu dobei un ietriecies tirdzniecības centra sienā.  

Negadījumā upuru nav – bojāta vien ēkas siena un automobilis, bet, nostrādājot gaisa drošības spilveniem īpašnieka sieva, kura atradās pie stūres, guvusi roku apdegumus.

Ozbags lūdzis apturēt Model X ražošanu un noskaidrot negadījuma cēloni.

Tesla oficiālais pārstāvis paziņojis, ka avārijas brīdī krosovers darbojies manuālā režīmā un autopilota sistēma pirms negadījuma nav bijusi aktivizēta.

‘’Mēs pārbaudījām datus un varam apstiprināt, ka automobilis darbojies manuālā režīmā, savukārt autopilots un kruīzkontrole bija atslēgta gan paša negadījuma laikā, gan arī pirms tā. Dati uzrāda, ka krosovers pārvietojies ar ātrumu 10 km/h, taču pēc tam akseleratora pedālis spēcīgi nospiests. Automašīna reaģējusi uz vadītāja doto komandu un strauji paātrinājusies,” skaidro ražotājs.

Ozbags iebilst, sakot, ka viņa sieva ir pieredzējusi autovadītāja un šajā vietā apstājusies ne reizi vien. Viņš nepieļauj domu, ka sieva varējusi sajaukt pedāļus.  

Agrāk līdzīgā situācijā nonāca kāds sedana Model S īpašnieks, kura automobilis ar ieslēgtu autonomās braukšanas sistēmu ietriecās kravas mašīnā, kas apstājās uz ceļa.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.