Japānas amatpersonas veic kratīšanu “Suzuki” birojos

Japānas Transporta ministrija piektdien veikusi kratīšanu autobūves kompānijas “Suzuki Motor Corp.” galvenajā biroja ēkā saistībā ar uzņēmuma atzīšanos, ka tas vairāku gadu garumā izmantojis neatbilstošas degvielas ekonomijas un kaitīgo izmešu testēšanas metodes.

Ministrijas amatpersonas ieradušās autoražotāja bāzē Hamamacu pilsētā, norādot, ka viņi meklē dokumentus saistībā ar kaitīgo izmešu un degvielas ekonomijas testiem.

Uzņēmums maija sākumā atzina, ka tas izmantojis Japānas regulatoru neapstiprinātu testēšanas metodi, šādu paziņojumu izplatot neilgi pēc tam, kad konkurents “Mitsubishi Motors Corp.” bija atzinies nepiemērotas degvielas ekonomijas testēšanas metodes izmantošanā.

“Suzuki” gan vairākkārt uzsvēris, ka tas nav vēlējies maldināt autovadītājus.

Kompānija vēsta, ka tā pilnībā sadarbojas ar Transporta ministriju, taču tā atsakās izteikt spekulācijas par iespējamo naudassodu.

Šīs nedēļas sākumā “Suzuki” paziņoja, ka problēmas ar degvielas ekonomijas un kaitīgo izmešu testiem skaidrojamas ar 2008.gada globālo finanšu krīzi.

“Suzuki” apstiprinājis, ka šī situācija ietekmējusi 26 automašīnu modeļus, no kuriem aptuveni puse ražota citiem autobūves uzņēmumiem. Ietekmēti vairāk nekā divi miljoni automobiļu, taču tie visi pārdoti Japānā.

Japānas Transporta ministrija bija izdevusi rīkojumu valsts autoražotājiem pārbaudīt to atbilstību valdības noteiktajām testēšanas metodēm pēc tam, kad “Mitsubishi” pagājušajā mēnesī atzinās, ka tas gadiem izmantojis nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi un pagaidām nenosaukti darbinieki manipulējuši ar datiem, lai padarītu atsevišķu automašīnu degvielas patēriņu krietni taupīgāku, nekā tas ir patiesībā.

Suzuki Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.