Nissan un „Eaton” padara mājas enerģijas uzkrāšanu uzticamu un pieejamu ikvienam – pateicoties „xStorage”

Nissan un jaudas pārvaldības līderis – „Eaton” ir apvienojuši spēkus, lai laistu klajā pilnīgi jaunu mājokļu enerģijas uzkrāšanas sistēmu, kas ir vislētākā šobrīd tirgū pieejamā šāda veida sistēma.

„xStorage” iepriekšpasūtīšana sāksies 2016. gada septembrī, un sistēmas risinājums piedāvās patērētājiem kontroli pār enerģijas izmantojumu savās mājās, dāvājot lielāku elastību un izmaksu ietaupījumu.

Pievienota mājokļa elektrotīklam vai atjaunojamās enerģijas avotam, piemēram, saules paneļiem, iekārta var ietaupīt patērētājiem naudu par elektrības rēķiniem, uzlādējot akumulatorus, kad ir pieejama atjaunojamā enerģija vai elektroenerģijas tarifi ir lētāki (piem., naktī), un izmantojot šo, uzkrāto enerģiju, kad pieprasījums un tarifs ir visaugstākie.

Gadījumā, ja enerģijas trūkst vai ir noticis elektriskā tīkla pārrāvums, iekārta kalpo kā rezerves risinājums, kas ir ideāli laika periodos, kad elektrotīkls ir pārslogots. Papildus tam patērētāji var pat gūt papildu ienākumus, pārdodot uzkrāto enerģiju atpakaļ elektriskajā tīklā, kad pieprasījums un tarifi ir visaugstākie.

„xStorage” sistēma būs pirmā šāda veida iekārta tirgū, kas mājokļu īpašniekiem piedāvās pilnībā integrētu enerģijas uzkrāšanas risinājumu. Tas nozīmē, ka, pretēji citām enerģijas uzkrāšanas ierīcēm, šī rūpnīcā ražotā integrētā sistēma garantēs drošību un nevainojamu darbību, uzglabājot un pievadot tīru jaudu patērētāju mājsaimniecībām. Sertificēta uzstādītāja uzstādītā iekārta būs gatava darbam, dāvājot patērētājiem iespēju ārkārtīgi vienkārši pieslēgties un izmantot enerģiju. Tā būs nodrošināta arī ar pieslēgumu viedtālrunim, kas atvieglos iekārtas lietošanu un ļaus patērētājiem ar vienu pieskārienu taustiņam pārslēgties starp enerģijas avotiem.

Nissan Europe vadītājs Pols Vilkokss (Paul Willcox) saka:„Nissan pieredze automobiļu dizaina un uzticamu akumulatora tehnoloģiju radīšanā apvienojumā ar „Eaton” līderpozīciju elektroenerģijas kvalitātes nodrošināšanā un elektronikas risinājumu piedāvāšanā ir ļāvušas radīt iespaidīgu „otrās dzīves” risinājumu akumulatoru izmantošanai, kas enerģijas uzglabāšanu padara aizraujošu un pieejamu ikvienam. Ar šīs sadarbības palīdzību mēs turpinām bruģēt ceļu uz ilgtspējīgu nulles izmešu nākotni mūsu klientiem un nākamajām paaudzēm.”

Neraugoties uz augstajām specifikācijām un funkcionalitāti, veidojot „xStorage” sistēmas dizainu, ir padomāts arī par tās estētisko izskatu un praktisko izmantojumu, lai tā nemanāmi iekļautos mājokļa vidē. Šo dizaina pieredzi nodrošināja Nissan Europe Dizaina centrs, kas ir slaveni ar pasaules klases automobiļu dizainiem un stilu.

Kirils Brisons (Cyrille Brisson), „Eaton Electrical EMEA” mārketinga viceprezidents, stāsta:
„Sadarbība starp „Eaton” un Nissan ļāva mums optimizēt izstrādes un ražošanas izmaksas, kā arī piedāvāt patērētājiem integrētu risinājumu. Mūsu sistēma gala lietotājiem tiks piedāvāta pilnā darba kārtībā, ar visām nepieciešamajām detaļām, ieskaitot kabeļus un uzstādīšanu, ko veiks sertificēti profesionāļi, par cenu, sākot no 4000 € par 4,2 kWh nominālu. Mūsu politika ir izvairīties no slēptām papildu izmaksām un nodrošināt zemākas kopējās īpašniecības izmaksas, nekā to piedāvā citi tirgū jau pastāvošie piedāvājumi.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.