Jaunais “Dodge Charger” iegūs četrcilindru motoru

Nākamās paaudzes jaudīgais amerikāņu sedans “Dodge Charger” nomainīs platformu, kļūs vieglāks un iegūs jaunu četru cilindru turbo motoru.

“Fiat-Chrysler” aliansei pietuvināti ziņu avoti vēsta, ka septītās paaudzes “Charger” agrāk izmantoto “Chrysler LX” platformu nomainīs pret itāļu partnera šasiju “Giorgio”, kas pamatā arī “Alfa Romeo Giulia”.

Jaunais tehniskais risinājums ļaus samazināt “Charger” masu par aptuveni 300 kg (līdz 1600 kg), paliekot pie tiem pašiem gabarītiem (garums aptuveni 5 m).

Sedana motoru saimi papildinās jauns agregāts – četrcilindru turbo ar divu litru darba tilpumu un 300 ZS jaudu, kas jau tuvākajā nākotnē pierakstīsies arī jaunās paaudzes “Jeep Wrangler” piedāvājumā.

“Dodge” dīleriem jau esot parādītas jaunā Čerdžera dizaina skices, kas nedaudz atgādinot “Chrysler” galvenā dizainera Toma Geila 1999.gadā izveidoto “Charger” konceptu.

Pēdējās pārmaiņas jaudīgā amerikāņu automobiļa konstrukcijā tika veiktas 2014.gadā, nākamās plānotas 2018.gadā, bet līdz 2020.gadam piedāvājumā tiks uzņemts jaunās paaudzes modelis.

Pašlaik “Dodge Charger”, kas sestajā paaudzē nopērkams vienīgi četrdurvju sedana (agrāk arī divdurvju kupeja) versijā, pieejami vairāki motoru varianti sākot ar 3,5 litru V6, ko uzstāda bāzes modelim un beidzot ar 707 ZS 6,2 litru V8 turbo, kas iebūvēts mežonīgajai “Hellcat” versijai.

Foto: Publicitātes attēls

Dodge Charger 1999.gada koncepts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.