“Mercedes” atgriež dzīvē G-klases apvidnieka “askētisko” variantu (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Mercedes-Benz” atjaunos modeļa “G-Class-Professional” ražošanu. Tagad tas ieguvis jaunu dzinēju un modernu elektroniku.

“G-Class Professional” aprīkots ar 3,0 litru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 245 ZS jaudu un maksimālo 600 Nm griezes momentu, kas pieejams 1600 – 2400 apgriezienu diapazonā. Motors strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un var nodrošināt paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h 8,8 sekundēs. Automobiļa maksimālais ātrums ir 160 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš – 9,9 litri.

Salīdzinājumā ar G-klases parasto versiju, Professional klīrenss palielināts par 10 mm (līdz 245 mm), bet uzbraukšanas un nobraukšanas leņķi – par 6 un 9 grādiem (tagad 36 un 39 grādi). Automobilis var pārvarēt līdz pat 600 mm dziļus ūdens šķēršļus.

Vizuāli “askētiskā” versija atšķiras ar melni matētu radiatora resti un melniem riteņu diskiem, kuriem uzmontētas 265/70 izmēra apvidus riepas. Salonā nav multimediju sistēmas, grīdā izveidotas drenāžas atveres, bet sēdekļi apvilkti ar izturīgu, taču vienkāršāku materiālu.

No papildaprīkojuma klāsts klients var izvēlēties tērauda priekšējo bamperi ar stiprinājumiem vinčai, jumta bagāžnieku komplektā ar kāpnītēm, bagāžas nodalījuma grīdu no koka, alumīnija sliekšņus un speciālus aksesuārus bagāžas nostiprināšanai.

Vācijā “Mercedes-Benz G 350 d Professional” maksās nepilnus 80 000 eiro, pasūtījumus kompānija sāks pieņemt no 1.jūnija.


Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.