Latvija- Itālija 10 000 km ar Vespa motorolleri

Kaņepes Kultūras Centrs, Rīga – Otrdien, 7.jūnijā, plkst.19.00, brauciena „Hyperborea“ otrās daļas prezentācija, idejas autors un realizētājs- Davide Leopizzi, itāļu mākslinieks.

10 000 km garais ceļš sāksies Latvijas galvaspilsētā Rīgā un turpināsies Ziemeļeiropas virzienā, pārvietojoties ar 1982.gada Vespa PX125.

Davide Leopizzi (30 gadus vecs) šķērsos Latviju (apbraucot visus 4 Latvijas novadus), Lietuvu, Kaļiņingradas apgabalu, Poliju, Vāciju, Dāniju, Faroe salas, Islandi, Nīderlandi, Beļģiju un Luksemburgu, ierodoties Itālijā apmēram pēc 3 mnešu gara ceļa.

Savas Vespas, saukta arī par “Animale“ (zvērs no itāļu valodas), sedlos, D. Leopizzi veiks dažādas mākslinieciskas aktivitātes, iespaidus fiksējot gan pierakstos, gan gleznās un citos darbos. Tiks turpināts arī pētnieciskais darbs, kas tika iesākts jau pagājušogad, kad tika veikts maršruts Leukas rags (Capo di Leuca)- Ziemeļrags (Cape Nord) Norvēģijā, kas noslēdzās Latvijā.

Radītie darbi tiks izstādīti Itāļu kultūras institūtā Oslo un Kopenhāgenā. Radošā ekspedīcija tiks dokumentēta arī Facebook un Instagram vietnēs.

Brauciena galvenais atbalstītājs ir Rīgas Motormuzejs un Fondazione Piaggio, un šis ir arī Vespas 70.gadu jubilejas gads, tādēļ ceļa galamērķis ir Piaggio muzejs Pontaderas pilsētā, Toskānā, kur motocikls tiks izstādīts muzeja ekspozīcijā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.