Saistībā ar degvielas ekonomijas skandālu no amata atkāpsies “Mitsubishi” prezidents

Japānas autobūves uzņēmums “Mitsubishi Motors Corp.” trešdien paziņoja, ka tā prezidents Tecuro Aikava atkāpsies no amata saistībā ar degvielas ekonomijas testu manipulēšanas skandālu, kas iedragājis autoražotāja reputāciju.

“Mitsubishi” prezidents “Tecuro Aikava piedāvājis 24.jūnijā atkāpties no prezidenta amata, jo uzņēmums radījis nopietnas problēmas klientiem un akcionāriem,” norāda kompānija.

Kā vēstīts, “Mitsubishi” aprīlī atzina, ka tas gadiem izmantojis nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi un pagaidām nenosaukti darbinieki manipulējuši ar datiem, lai padarītu atsevišķu automašīnu degvielas patēriņu krietni taupīgāku, nekā tas ir patiesībā.

Līdz šim kompānija apstiprinājusi, ka šis skandāls aptvēris četrus modeļus un vairāk nekā 600 000 automašīnu, no kurām visas pārdotas Japānā.

Tikmēr pagājušajā nedēļā laikraksts “Asahi” ziņoja, ka “Mitsubishi” nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi izmantojis gandrīz katram modelim, kuru tas pārdevis Japānā pēdējos 25 gados.

Laikraksts norāda, ka kopš 1991.gada ietekmēti vairāki desmiti Japānā pārdotu automašīnu modeļu, tostarp sedani un tādi vieglie apvidus automobiļi kā populārais “Pajero” modelis.

Tāpat “Asahi” raksta, ka “Mitsubishi” veiktos atkārtotos testos atklāts, ka uzņēmums atsevišķu automašīnu degvielas ekonomijas rādītājus pārspīlējis pat par 15%.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.