“Audi A5” startēs 2.jūnijā

“Audi” paziņojis, ka “A5” kupejas jaunā versija tiks prezentēta 2.jūnijā. Šobrīd testus turpina gan divdurvju “Coupe”, gan četrdurvju modelis “A5 Sportback”, tomēr galvenās izmaiņas ir zināmas.

Jaunās paaudzes modeļi līdzināsies “A4” jaunajai saimei un aizgūs no tās lielo radiatora resti un slīpos, stūrainos lukturus. Sportiskajiem “A5” būs motora pārsegs ar vairākām ievalcētām līnijām un savi oriģināla dizaina LED aizmugures lukturi.

Jaunās paaudzes pamatā ir modernizēta platforma, ko izmanto arī jaunais “A4”. Tas ļāvis samazināt svaru par 100 kg, salīdzinot ar priekšteci. Gabarītos jaunais “A5” pieaudzis minimāli, toties uzlabota aerodinamika, kas kopā ar nomestajiem 100 kg labvēlīgi atsauksies uz degvielas patēriņu un dinamiku.

Motorus “A5” pārmantos no “A4”, kas nozīmē pa trim benzīna un dīzeļa dzinējiem 150 – 272 zirgspēku diapazonā. Kupejas bāzes versija saņems priekšpiedziņu un manuālo pārnesumkārbu, bet pilnpiedziņa un divsajūgu automātiskā pārnesumkārba iekļauta papildmaksas sarakstā.

Vēlāk “A5” saimei pievienosies jaudīgās modifikācijas: “S5” ar 354 Zs jaudīgu sešcilindru motoru un “RS5” ar nepilniem 500 ZS. Netiek izslēgta arī “Plug-in” hibrīdversija, kas “A5” saimē ienāktu pirmoreiz, savukārt V8 motors no piedāvājuma svītrots.

Tirgū jaunās paaudzes “Audi A5” var gaidīt rudenī. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.