Universāli, kas visbiežāk pieviļ

Vācijas Tehniskās Uzraudzības apvienības (TÜV) eksperti, apkopojot tehniskās apskates datus par vairāk nekā 8,5 miljoniem automobiļu, ir izveidojuši visneuzticamāko universālu Top10.

Interesanti, ka visvairāk trūkumu atklājies tieši tirgū populārākajiem universālu modeļiem, no kuriem viena daļa tautā tiek uzskatīti par uzticamiem automobiļiem.

Un tā, visneuzticamāko universālu Top10 ir iekļuvuši: „Škoda Octavia Combi”, „Volvo V70”, „Mercedes-Benz” E klases T modelis, „Ford Mondeo Estate”, „Citroen C5 Tourer”, „Peugeot 308 SW”, „Hyundai i30 Wagon”, „Peugeot 207 SW”, „Renault Laguna Tour” un „Renault Megane Tour”.

Piekritīsiet, ka „Škoda”, „Volvo” un „Mercedes-Benz” klātbūtne šajā sarakstā nudien pārsteidz.., ko nevar teikt par franču kvintetu.

Kā norāda TÜV speciālisti, iegādājoties otrreizējā tirgū šādus automobiļus, vajadzētu būt sevišķi modriem un pievērst pastiprinātu uzmanību konkrētā modeļa vājajām vietām. Piemēram, „Volvo V70” tas ir 1,6 l turbodīzelis, „Škoda Octavia” ir problēmas ar amortizatoriem, bet „Mercedes-Benz” E klasei vājais mezgls ir dīzeļdzinēja degvielas sūknis. Starp citu, vai pamanījāt, ka uzskaitītās nav tikai universāliem raksturīgas lietas? 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.