„BMW” gatavos „Maybach” konkurentu

Bavāriešu autoražotājs plāno laist klajā alternatīvu Štugartes greznākajam limuzīnam „Mercedes Maybach S600 Sedan”.

Pašlaik uz „BMW” subordinācijas augstākā pakāpiena atrodas „760 Li xDrive”, bet tiem kungiem (un sevišķi trekni korumpētiem ierēdņiem), kam tas neliekas pietiekami grezns, nākas izvēlēties reizes četras dārgāko „Rolls-Royce”. Proti, ražotājs nespēj neko piedāvāt klientiem, kas būtu gatavi iepirkties cenu diapazonā starp 100 un 400 tūkstošiem (abu modeļu bāzes cenas) eiro.

Kā intervijā biznesa medijam „Automotive News” norādījis „BMW” attīstības daļas vadītājs Klauss Frēlihs, kompānijas speciālisti strādā, lai aizpildītu šo nišu.

„Daži ražotāji vienkārši pagarina sava automobiļa garumu un dāsni izdekorē to ar hromu. Mēs tik lētus paņēmienus neizmantojam,” teic Frēlihs. Tomēr nekādu sīkāku informāciju par topošo limuzīnu viņš nesniedz.

Tikvien zināms, ka automobilim būs sava oriģināla virsbūve un tas kļūs par 9.sērijas „BMW”.

Par topošā „BMW” lielā prestiža sedana svarīgāko noieta tirgu tiek uzskatīta Ķīna, kur komunistu nomenklatūra nekautrējas demonstrēt savu pārticību. Informācijai: 50% no pasaulē pārdotajiem „Mercedes-Benz” S klases sedaniem un 68% „Mercedes Maybach S600” limuzīnu tiek pārdoti tieši Ķīnā.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.