Nākotnes „Bentley” braucējus apkalpos hologrāfisks sulainis

Britu luksusa automobiļu ražotājs „Bentely” publicējis nākotnes autonomās vadības limuzīna salona attēlu.

Greznais salons, protams, ir tikai dizaineru-projektētāju radīts koncepts, kas ļauj iztēloties, kā nākamo 20 gadu laikā izmainīsies „Bentley” interjers.

Kā liecina ražotāja izplatītā informācija, pie šīs koncepcijas izstrādes piedalījušies 50 kompānijas vadošie speciālisti paša dizaina šefa Štefana Zīlafa vadībā.

Projekta autori uzskata, ka 2036.gadā automobilim vairs vadītāja nebūs. Tā funkcijas pilnībā veiks autopilots. Bet tas savukārt ļāvis pilnīgi savādāk iekārtot un izmantot salona telpu. Patiesībā par limuzīnu to saukt vairs nebūs īsti korekti, jo tiks likvidēts šāda virsbūves tipa raksturīgais elements, proti, starpsiena, kas norobežo vadītāju no kungu nodalījuma.

Attēlā redzams, ka salons ir iekārots omulīga buduāra veidā – ar diviem pretim novietotiem dīvāniem, starp kuriem atrodas neliels galdiņš. Kā obligāts nākotnes aprīkojuma elements šajā biznesa ložā paredzēts virtuālās projekcijas displejs. Multimediju sistēmai, lai cik komplicēta tā arī kļūtu, vairs nebūs nepieciešams klasiskais kantainais ekrāns.

Bet pats interesantākais – braucējiem asistēs „hologrāfisks sulainis”. Ar to varēs patērzēt par dažādām tēmām, kā arī dot dažādus norādījumus kā, piemēram, palūgt ieliet kafiju vai atdzesētu dzērienu, veikt korespondences šķirošanu vai ieplānot brauciena maršrutā golfa kluba apmeklējumu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.