E klases jaudīgais – “Mercedes” piesaka AMG E43 4Matic ar 401 ZS (+ foto)

Mercedes-Benz turpina papildināt E klases piedāvājumu ar jaunām modifikācijām. Šoreiz tas ir AMG tapušais AMG E43 4Matic ar 401 ZS jaudu, kas pirmizrādi svinēs marta beigās gaidāmajā Ņujorkas motoršovā.

AMG E43 4Matic kļūs par jaunās W123 paaudzes jaudīgāko pārstāvi un valdīs tronī līdz brīdim, kamēr klajā tiks laists E63.

Zem AMG E43 4Matic motora pārsega atrodas trīs litru benzīna agregāts, ko “Mercedes” izmanto C43 un SLC43 modeļiem, tikai šajā gadījumā sešcilindru V6 Biturbo jauda, pateicoties jaunām turbīnām un 1,1 bāru lielākam spiedienam attīsta 401 ZS – par 34 zirgspēkiem vairāk.  Motora maksimālais griezes moments ir 520 Nm un tas pieejams jau no 2500 apgr/min.

Ražotāja dati liecina, ka komplektā ar modernizētu deviņu pakāpju “9G-Tronic” pārnesumkārbu pilnpiedziņas (griezes sadalījums – 31:69) automašīna 100 km/h sasniedz 4,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Augstās veiktspējas sedana sportisko gaitu sekmēs arī jaunā, uz pneimatiskās balstiekārtas bāzes izstrādātā piekare ar aizmugures riteņu stūrēšanas sistēmu.

No ārpuses AMG E43 4Matic atšķiras ar jaunu priekšējo buferi, kuram ir trīs lielas gaisa pieplūdes atveres, hromā ietvertu un sīkiem hroma „dimantiņiem” greznotu radiatora režģi, 19 collu riteņu diskiem piecspieķu dizainā un nelielu virsbūves krāsas spoilerīti uz bagāžnieka vāka. Komplektā arī hromēts bagāžnieka vāka dekors un četru cauruļu izplūdes sistēma ar trapecveida izvadiem. Salonā izceļas sēdekļi ar sarkanu diegu nošuvumu, sarkanas krāsas drošības jostas un sporta stūre ar saplacinātu apakšmalu.

Pieteikšanos AMG E 43 4Matic iegādei „Mercedes” atklās 20.jūnijā, bet dīleru salonos to var gaidīt rudenī. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.