Visspēcīgākais Audi Q7 iegūst 437 ZS (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Audi speciālā pasākumā, kas sarīkots ražotāja galvenajā centrā Ingolštatē, iepazīstinājusi ar sava krosoveru flagmaņa visjaudīgāko versiju SQ7.

Zem SQ7 motora pārsega darbojas 4,0 litru astoņu cilindru dīzeļdzinējs ar diviem turbo kompresoriem un elektrisko turbīnu. Spēka agregāts attīsta 435 ZS jaudu un 1000 Nm griezes momentu un darbojas pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h automašīna sasniedz 4,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 250 km/h.

No ārpuses visjaudīgākā modifikācija atšķirsies ar masīvu radiatora resti, papildu ventilācijas atverēm, augstākas veiktspējas bremzēm un savādākas konstrukcijas izplūdes sistēmu ar četriem izplūdes sistēmas uzgaļiem, savukārt salona iekārtojums praktiski nav mainījies.

Interesanti, ka iepriekšējā paaudzē Q7 visjaudīgākā modifikācija bija pārāka zirgspēku ziņā (500 ZS; 1000 Nm), pēc cilindru skaita (12) un darba tilpuma (6,0), taču ne pēc dinamikas rādītājiem, simtu sasniedzot “vien” pēc 5,5 sekundēm.

Ražotājs sola, ka Audi SQ7 Eiropas pircējiem kļūs pieejams jau 2016.gada otrajā pusē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.