“Nissan Qashqai” ar autopilotu jau 2017.gadā

Par pirmo “Nissan” ar autonomās vadīšanas sistēmu kļūs arī pie mums populārais kompaktās apvidus klases pārstāvis “Qashqai”.

Par to ražotājs paziņojis Ženēvas autoizstādes (līdz 13.03) laikā, uzsverot, ka šādu tehnoloģiju sērijveida “Qashqai” saņems jau nākamgad. Japāņu krosovers tiks aprīkots ar sistēmu, kas spēs vadīt transportlīdzekli bez vadītāja palīdzības pa šoseju, taču – tikai vienas joslas ietvaros.

Nākamās paaudzes autopilots pratīs vairāk, piemēram, konstatējot iespējamo sadursmi priekšā, elektronika pārvirzīs automobili uz blakus joslu, bet līdz 2020.gadam plānots ieviest tehnoloģiju “Inner-City”, kas vadīs automobili cauri pilsētai, manevrējot blīvā satiksmē, bez vadītāja palīdzības izbraucot krustojumus un sarežģītus satiksmes mezglus.

“Renault-Nissan” alianse turpinās paplašināt ar šādu tehnoloģiju aprīkotu automobiļu klāstu, koncentrējoties uz masveida patēriņam paredzētu spēkratu segmentu un jau līdz 2020.gadam plāno klientiem piedāvāt 10 ar autonomās braukšanas sistēmu aprīkotus modeļus. Būtiski, ka autopilota sistēma tikšot piedāvāta par „pieejamu cenu.”

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.