Volvo S90, V90 un XC90 no 2017.gada ar pusautomātisko vadību (+ video; foto)

Volvo 90.sērijas modeļi no nākamā gada tiks aprīkoti ar otrās paaudzes Park Pilot – adaptīvo kruīzkontroli, kas uz autoceļiem ar kvalitatīvu ceļa klātnes apzīmējumu spēs patstāvīgi vadīt automobili līdz pat ātrumam 130 km/h.

Sērijveida komplektā būs arī jaunā Road Edge Detection System – sistēma, kas sajūt brīdi, kad automobilis pietuvojas ceļa nomalei un palīdz vadītājam atgriezt spēkratu atpakaļ uz ceļa.  Road Edge Detection darbojas gan dienā, gan naktī, turklāt šajā gadījumā pēc ceļa apzīmējumiem nav nepieciešamības.

Vēl viena noderīga tehnoloģija ir City Safety kompleksā iekļautā lielu dzīvnieku atpazīšanas sistēma, kas darbojas arī naktī. Izmantojot radarus un video kameru, sistēma kontrolē situāciju un ja tā atpazīst dzīvnieku, kas iznācis uz ceļa, drošības jostas tiek nospriegotas, bet automobilis uzsāk automātisko bremzēšanu.

2017.gada modeļu aprīkojumā būs modernizētā multimediju sistēma Sensus, komplektā ar jaunām navigācijas kartēm un dažādām lietotnēm, piemēram,  Spotify, kas nodrošina pieeju pazīstamajam mūzikas serverim, vai Park&Pay, kas meklē brīvas stāvvietas tuvākajā apkaimē.  

Volvo 60.sērijas modeļu T5 benzīna motors (245 Zs; 350 Nm) turpmāk būs pieejams arī komplektā ar pilnpiedziņu, bet visādceļu universāla S60 Cross Country motoru piedāvājumu papildinās D3 (150 ZS) dīzeļdzinējs.

S60, V60 un XC60 sagatavoti trīs jauni virsbūves krāsu varianti un riteņu disku piedāvājums, tajā skaitā no sportiskās R-Design sērijas, bet S60 Cross Country universālu pircējs varēs pasūtīt arī sarkanajā Passion Red krāsā.

Visi Volvo neatkarīgi no to piederības kādai modeļu saimei saņems uzlabotu Volvo On Call sistēmu, kas ļaus attālināti kontrolēt automobiļa tehnisko stāvokli un vadīt dažas funkcijas. Sistēma savietojama ar Apple Watch, Android Wear un Microsoft Band. Līdz ar to, komplektā ar Windows 10 viedtālruņiem pieejamas dažas, ar balsi vadāmas funkcijas. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.